Csőd fél gőzzel

2013. január 15. 12:00

Majd ha váratlanul méteres hó esik, lehet magyarázkodni, s a körülményekre fogni a káoszt. De addig ildomos lenne megnevezni a felelősöket.

2013. január 15. 12:00
Varga G. Gábor
NOL

Valójában nem értem. Csak pár nap van egy átlagos télen, amikor éjszaka nagyobb mennyiségű hó hullik. Azt gondolnám, hogy ezeken a napokon, amikor még a meteorológiai jelzések is pontosak, nincs más teendője a fővárosnak, mint hogy biztosítsa előbb a tömegközlekedési útvonalak járhatóságát, majd a főbb útvonalakét. Ha ez megvan, az már félsiker, mert akkor rendben elindulhatnak a buszok és a villamosok. S akkor meg lehet kérni a polgárokat, hogy saját érdekükben, s a hómunkálatok megkönnyítése jegyében tegyék le az autóikat – ez esetben sokkal jobban veszi ki magát az ideiglenesen ingyenes tömegközlekedés.

Nem indok az sem, hogy általában az utak takarításával meg szokták várni, amíg alábbhagy a hóesés! 2013-ban minimumelvárás az adófizetők részéről, hogy mire munkába indulnának, tegyék lehetővé, hogy ez sikerüljön is, kinek-kinek a legcélszerűbb közlekedési eszközzel. Majd ha váratlanul méteres hó esik, lehet magyarázkodni, s a körülményekre fogni a káoszt. De addig ildomos lenne megnevezni a felelősöket, s a cselekvési tervet annak érdekében, hogy ez a tegnapi bohóctréfa ne ismétlődhessen meg. Vagy szóljunk már most, hogy nyáron nagy meleg lesz? Nevezzünk ki külön kormánybiztost?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. január 15. 16:26
A hólapát a felelős, mert nem a fejeden landolt, te süket fajd!
impertinent
2013. január 15. 15:24
Rossz a gyomrod?Mert eszed ezt a sok fideszes műanyag maszlagot, oszt meg vagy lepve, hogy egész nap a klozettra jársz, Dodó.
laci0011
2013. január 15. 15:11
1 elkúrtuk,bocs,ezután jobban készülünk...elég is lett volna.Muszáj persze ellentámadásba átmenni,mert rátámadtak a nemzetre!Mi vagyunk a jófiúk,mi nem is vagyunk funkcionális analfabéták...
opht
2013. január 15. 14:29
Tegnap reggel Szegedről jöttem Pestre. A különbség óriási: Szegeden (Botka, MSZP) évek óta nincs hóeltakarítás, max. lesózzák, aztán az autók napok alatt kiverik oldalra a latyakot. Ahhoz képest Pesten olajozottan ment minden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!