Sajnálom Bayer Zsoltot

2013. január 15. 08:41

Nem tűrjük a Bayer Zsolt-féle írásokat, amelyek általánosítók, uszítók, kirekesztőek.

2013. január 15. 08:41
Teleki László
MSZP.hu

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim! Ma cigányként nem tudom beszédemet másképp kezdeni, minthogy sajnálom Bayer Zsoltot.

Mert hosszú ideje csak arra képes, hogy másokkal szemben határozza meg önmagát. Nem képes többre, mások megalázásával próbálja saját nem létező értékeit nagyobbítani. Nála is jobban sajnálom a Fideszt. Azt a jelenleg még kormányzó pártot, amelyik nem képes felismerni azt a veszélyt, amit a bayerzsoltok jelentenek. És sajnálom azt is, hogy Magyarországon pillanatnyi hatalmi érdekek miatt az értéktelenség, a kirekesztés, a rasszizmus széles nyilvánosságot kaphat,
 
Ez a magát csak másokkal szemben meghatározni képes logika a hatalmon belül is jelen van.
Segíteni akarok, mi cigányok segíteni akarunk. Nem Bayer Zsoltnak, nem a Fidesznek, - Magyarországnak kell a segítség!  Mert meg érdemli!

MSZP-s politikusként, romaként, cigányként, köszönöm, hogy együtt kiállunk, és egyáltalán ki merünk ma ide állni az igazunkért. Vannak ugyanis olyanok ma Magyarországon, akik szerint, ha a demokrácia mellett a kirekesztés ellen szervezünk  demonstrációt, azzal a bűnelkövetők mellé állunk.  Ez a bayerzsolti logika.

Vannak, akik hangulatkeltés és politikai haszonszerzés érdekében bármire képesek, mondom, bármire képesek.
Hát mi tiltakozunk a megfélemlítés, a bűnbakképzés ellen. Miközben ma a bayerzsoltok szabadon, mint az elmúlt napok mutatták, jogi következmény nélkül folytathatják kirekesztő, rasszista agitációikat, nekünk marad, hogy utcára vigyük hangunkat, és mutassuk meg, hogy sokan vagyunk hazafiak, akik felemeljük hangunkat a rasszizmus ellen.

Több mint egy hónapja még optimista és talán naiv voltam.  Gyöngyösi Márton Parlamentben történt náci beszédét követően, több mint 10 ezren demonstráltunk a Kossuth téren, és a hivatalos felszólalók mellett mi, akik hallgattuk a beszédeket, jelenlétünkkel demonstráltuk, hogy nincs helye Gyöngyösi Mártonoknak nemcsak a Parlamentben, hanem a közéletben sem.

Akkor és ott is azt mondtam, ha zsidó honfitársaimat bántják, akkor ott a helyem és demonstrálnom kell.
Amikor határon túli magyar testvéreinket bántják és inzultálják, akkor a határon túli magyarok mellett demonstrálok és kiállok értük és mellettük.

Csalódtam, mert december 2-án még a Fidesz frakcióvezetője is velünk volt, kiállt az általunk képviselt értékekért, néhány napja pedig ugyanennek a pártnak közírója írta meg minden eddigi közösnek gondolt eredményünket romba döntő írását.

Egyet kell értenünk Mesterházy Attilával, az MSZP elnökével – akinek üdvözletét ezúton is tolmácsolom, aki azt mondta: »a minősített többség, minősített felelőséggel is jár«.

Ma, amikor Bayer Zsolt múlt hét szombati hírhedté vált romákról szóló írása miatt demonstrálunk, és nagyon sokan elmondhatjuk ugyanazokat a szófordulatokat, hogy nem engedhetjük a kirekesztést, nem engedhetjük a náci ideológia térnyerését, nem engedhetjük az általánosítást faji vagy vallási hovatartozástól függetlenül.

Nem tűrjük a Bayer Zsolt-féle írásokat, amelyek általánosítók, uszítók, kirekesztőek. Ezért itt és most ki kell mondanunk azt, hogy szoros szövetséget kell kötnünk, minden demokratikus eszközt meg kell ragadunk arra, hogy a kirekesztő, a megbélyegző, antiszemita beszédeket és írásokat vissza- és kiszorítsuk Magyarország közéletéből, a mindennapokból.

A Fidesznek is, Orbán Viktornak is lépnie kell, ha nem akarja, hogy végképp a rasszizmus, antiszemitizmus mocsarába süllyedjenek. Lépnie kell a kormányzó pártnak, melynek ma még a védelme miatt kap Bayer Zsolt Fidesz-tag nagy nyilvánosságot.

Mondhatja azt a Fidesz, hogy piti ügy és nem foglalkozunk vele, de akkor egy hivatalos igazolást állít ki magáról, hogy a bayerzsoltok szintjére süllyedt, mást mond és mást tesz ebben a kérdésben is.

Azt a bejelentést akarjuk, melyre nagyon sokan várunk.

Ma egyetlenegy valódi bejelentése lehet Orbán Viktornak, illetve a Fidesz elnökségének, ha azt mondja: Bayer Zsolt ki van zárva!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2013. január 15. 15:19
Ki nem szarja le cigány,hogy te mit tűrsz és mit nem?
Claypool
2013. január 15. 14:31
A Nagykanizsai színesfémkereskedő !
Trükkök Százai...
2013. január 15. 14:31
Ez a sajnálva nemtűrés valamiféle tehetetlen zokogás, egyfajta sikítófrász? Vagy hogy? Egyébként meg nőjön gitár a hasába és pengesse a rák, aki ezzel a söpredékkel kokettál, dikk.
barom segédmunkás
2013. január 15. 14:16
Ez az a Teleki aki a főiskolai diplomája után leérettségizett...!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!