Egyenlőség és egyenlőtlenség között nincs közép

2013. január 29. 17:03

Személyesen számtalan párton belüli vitán vettem részt az LMP-ben arról, hogy az Alapító Nyilatkozat szellemisége egy új baloldali zöld párt szellemisége.

2013. január 29. 17:03
Scheiring Gábor
Facebook

„Személyesen számtalan párton belüli vitán vettem részt az LMP-ben arról, hogy az Alapító Nyilatkozat szellemisége egy új baloldali zöld párt szellemisége, és hogy ezt mondjuk is ki magunkról, és vállaljuk fel az ebből következő szerepet. Nem sikerült erről meggyőznöm párttársaimat, a párton belül a zöld identitás sokak számára a bal-jobb tengely egyszerre antielitista és antikapitalista meghaladását jelentette, míg sokak számára a konzervatív gyökerekből eredeztethető. Ezek tiszteletreméltó gondolatok, de sajnos tőlem távol állnak. Számomra ez volt a szakítás egyik fő oka: az új baloldali zöld jövőkép, az identitás fel nem vállalása, és az ebből fakadó folyamatos bizonytalanság és közép pozíció. Szerintem elnyomás és szabadság, igazság és igazságtalanság, egyenlőség és egyenlőtlenség között nincs közép. És ha a jelenlegi baloldal eddig alkalmatlan volt valódi esélyteremtő, baloldali politikára, a szabadság és az egyenlőség képviseletére, akkor ezt kell elmondani! Engem ez motivál. És erről szól ez a cikk is a Beszélő online kiadásában. A problémaleírással döntő részben egyetértek, a következtetésekkel nem. Szerintem a régi és az új formációnak is komoly esélyei lehetnek, mindkét oldal koherens világnézeti alapokról indul, meggyőződésből, és ezért esélyt tarthat a választók szimpátiájára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. január 29. 23:56
Miért?! Most elnyomás van?! Ha az lenne, holnapra már a (meglehetősen ritkán kotort) Holt-Dráva medrébe lenne beásva a hullád, haver! Egyszerűbb vagy, mint egy raklap. Ez az igazság.
Nathaniel Bumppo
2013. január 29. 23:31
Te Snidling, elírtad: Egyenlőség és egyenlőtlenség között nincs > közgép, esetleg Orbán vagy faszizmus (kicsit pöfe) vagy intoleranciaantidemokráciadiktaturhablablabla. Öregszel hagymácska, öregszel. Már nem szövöd minden mondatodba valamelyiket vagy mindet ;)
kuwiq
2013. január 29. 22:45
Hamis okoskodás. Ezek szerint ugyanazon meggyőződéses alapokon nyugszik mindkét formáció, az lmp és a kft is. Következésképpen a személyes ambíciók miatt szakadárok kis csoportja mandátumát megtartva másik pártot, bocs, üzleti társaságot alapított korlátolt felelősséggel. Azért egy Bt bizalomkeltőbb lett volna, legalább valaki korlátlanul felelne az ott történtekért...
csárly
2013. január 29. 22:17
Ott baszod el, ahol a többi balos komcsi: szabadság és egyenlőség nem fér össze egymással. A szabadságnak része a gazdasági szabadság is, a szabad verseny, ami viszont automatikusan kitermelni az egyenlőtlenségeket, mivel nem vagyunk egyformák. Az egyenlősdi valójában elnyomás (amivel szemben te a szabadságot választanád -szerinted-), a dolgozó, adófizető, sikeres polgárok elnyomása. Mellesleg: örülök, hogy osztódtok, így legalább nem kerültök a beteg nézeteitekkel kormányközelbe :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!