Az unortodoxia és a létező szocializmus

2013. január 20. 10:13

A probléma és az arra adott válasz, viszont kísértetiesen ugyanaz, és megmutatja az „unortodoxia” lényegét: az unortodoxia nem más, mint a létező szocializmus.

2013. január 20. 10:13
Professzor Pizka
Ráérünk blog

A megoldás a kettős árfolyam lett. Fekete mehetett és tárgyalhatott az igazi forintárfolyam mellett, az átlagembernek meg hazudtak egy másikat, amelyet bizonyos valutakeretig fenntartottak. Fekete vállat vont, és intézett ehhez is hitelt. Az egyensúly aztán csak létrejött, mostanában születne meg a válasz a kérdésre, hogy mire is van valójában pénze az országnak.

Erre mit olvasok? Nézzük csak, Barcza György a Századvég vezető elemzője:

»Az elemző lát arra lehetőséget, hogy a devizában eladósodottakra nehezedő nyomást csökkentésk. A megoldás a nemzeti bank kezében van: olcsóbb devizához kell juttatni a gazdaságot, s ez automatikusan maga után vonja a devizában eladósodott emberek és vállalkozások törlesztőrészleteinek csökkentését, hiszen mérséklődik az árfolyam-különbözet miatti plusz kiadásuk. Meglátása szerint az olcsóbb deviza forrása a devizatartalék lehetne. A jegybank a devizatartalékainak egy részét alacsony kamaton odaadhatná a kereskedelmi bankoknak, amelyek így olcsón jutnának pénzhez – magyarázta.«

Aha. Tehát lesz olyan forint, amely többet ér, hiszen ezt a forintot elővéve pénztárcánkból nem 300 forint lesz egy euró, hanem csak 210, ellenben ezt csak egy bizonyos keret és és felhasználási mód esetén tehertjük meg. Míg ezen kívül lesz igazi forint, amelyből viszont 300-at kell odaadni a »csencs, csencs« hívószavakkal hozzánk lépő rosszarcúnak, ha akarunk egy eurót.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2013. január 20. 20:53
Búcsúzik a TS!!! Világot meg nem váltott, hírnévre nem tett szert, botrányt nem csinált. Olvasottságot viszont szépen hozott. Közel 10 000 olvasó, köszönöm azoknak akik olvastak. De nem maradtok blog nélkül, kicsit sportosabb, szertelenebb, színesebb. Központban a devailacipost.tumblr.com. http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/41031765826/hatarozatlan-idore-szunetre-vonul-a-ts
OrangeOrder
2013. január 20. 19:09
Nagyon-nagyon fáj ennek az ellenzéknek a Fidesz. Szavakkal le nem írható. Az a düh és keserűség, amit napról napra felénk sugároznak, még talán mindig csak egy szelet abból a borzasztó érzésből, ami náluk a hatalom nem gyakorlásakor jelentkezik. Mi nem vagyunk annyira hataloméhesek, ezért soha nem fogjuk tudni felfogni azt, hogy mi játszódik le ilyenkor egy átlagos MSZP-SZDSZ-szimpatizáns lelkében. Ám tudom, hogy náluk megvan a megoldás is mindenre. Mitől lesz jobb? Hát az IMF-hiteltől. Lehetőleg minél többtől, még-még-még. Ez az egyszerű ortodoxia. Nem kell a különutasság. Ők tudják, hogy kell jól csinálni. Már be is mutatták nekünk. Csak a nép hálátlan... és náci.
oskar
2013. január 20. 13:02
Egy a bökkenő, hogy az "alapú" hitelben eladósodottak hitelei, csak annyiban devizák, hogy rámondták, hogy számoljuk abban. Tehát ha ez létező szocializmus akkor a Gyurcsány korszak létező sztálinizmus!!!!!!!
Hapci
2013. január 20. 11:46
Ezt a Barczát már ING-s korában is túltengően szerepeltették a Magyar Nemzetben, például. Aztán a Századvéghez igazolt, nyilván szakmai megfontolásból. Erős oszlopa lesz ő még a NER-nek... azt a k. sok devizatartalékot egész biztosan meg fogják unortodoxizálni a választás előtt, hiszen a kicsiny termetű nagymagyar minapában bejelentette, hogy eljött az aratás ideje...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!