Tényleg lehet más!

2013. január 27. 14:03

Schiffer András kiállásával az elmúlt pár hónapban bebizonyította, hogy igazi politikus – a szó nemesebbik értelmében.

2013. január 27. 14:03
Golovics József
Leviathán

Az LMP ismét nemet mondott az ellenzéki összeborulásra, ami számomra azt jelzi, hogy komolyan gondolták - vagy legalábbis a párt egyik fele - azt, amit 2010-ben ígértek: valami mást, valami újat hozni, kiszakadni a rendszerváltás óta eltelt 20 év hagyományos bal-jobb logikájából. A tegnapi döntés véleményem szerint hitelességi kérdés volt: arra kellett választ adnia a pártnak, hogy hajlandó-e azokat az értékeket képviselni, amelyekkel a választók a parlamentbe küldték őket.

Schiffer András kiállásával az elmúlt pár hónapban bebizonyította, hogy igazi politikus – a szó nemesebbik értelmében. Olyasvalaki, aki nem csak valami ellen, de valami mellett is definiálni tudja magát, s elveit akkor is felvállalja, ha azok adott esetben kevesebb(?) várható haszonnal kecsegtetnek. Ha csupa ilyen képviselő ülne az Országgyűlés padsoraiban, az azt hiszem, valódi minőségi váltást jelentene a magyar közéletnek: a gyűlölködés, s a démonizálás helyett talán valódi, célok és elvek mentén történő politizálás kezdődhetne meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. január 28. 08:49
Simán szavaznék az LMP-re Schifferrel, csak Osztolykán ne lenne ott, az a nő rosszabb a legvéresebb szadeszosoknál... Ja, és az a minősíthetetlen arcszőrzettel és hajjal rendelkező úriember sem a kedvencem, a maga összevissza beszédével:-))))
egykettő
2013. január 27. 21:52
Amúgy érdekes cikk ez, főleg a mai napi történések fényében. Mintha az lenne az események olvasata, hogy nem karakán politikusok kellenek ide, hanem mutyizó gecik. Őket valahogy könnyebben megválasztja az istenadta nép.
zoltán
2013. január 27. 20:26
Egyetértek azokkal akik Schiffer-t karakán politikusnak tartják. Szerintem igenis nyert az LMP ezzel a szakadással. A mai nap született meg az igazi LMP. Aki szóba áll azokkal, akik leváltására jött létre a párt, azt nem különbözteti meg semmi az volt SZDSZ-esektől. Nem csodálkoznék ha komolyan nőne az LMP támogatottsága. Jobbról is és balról is.
tóth mária
2013. január 27. 17:59
Nem kellene Schiffert is már most hozsannázni/azzal együtt karakán/, de várjuk ki a végét! Nem hiszek aszdsz klónoknak! Van az a pénz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!