Oszkó-kultusz: technokrata nosztalgia-hullám – egy rendszer végjátékaként

2013. január 21. 17:59

Neked elég annyit tudni, elvégre végfelhasználó vagy, hogy mi a végeredmény: az állam rossz gazda – pont.

2013. január 21. 17:59
equally
demokratikus aspektus

„Azt, hogy a havi 1 millió felett kereső, óriási céges hátterű, nemzetközileg jegyzett öltönyös szakértők milyen gazdaságpolitikát valósítanak meg (hogy milyen eszmék, elvek, szempontok mentén hoznak gazdasági döntéseket), nem igazán szoktuk megvizsgálni. Egyébként meg kapitalistát, vazze. Miért milyet akarnál? Kommunistát? Vörös csillaggal? Komolytalan vagy. A kádárrendszer után egyszerűen nem ér nem a kapitalizmust tekinteni a megfelelő társadalmi formának. Egyszóval, a vitának vége, a szakértők teszik a dolgukat, mi pedig félszavakból értjük egymást – például: az állam rossz gazda. Az állam rossz gazda – ergo, az éppen aktuális döntésről ennyit. Privatizálják Lipótmezőt vagy az egyik repteret? Az állam rossz gazda – pont. Akarsz vitatkozni? Micsodán? Azon, hogy az állam rossz gazda? Ezen nincs mit vitatkozni, ez is »meg van írva« – ez is egy profik által lefuttatott vita, amelynek már rég meglett az eredménye, neked elég annyit tudni, elvégre végfelhasználó vagy, hogy mi a végeredmény: az állam rossz gazda – pont.

Privatizálni kell a TB-kasszát. Miért? Azért mert szar az egészségügy. Pont. Akarsz vitatkozni? Miről? Kivel? Olvasd el a HVG-t, olvasd el a Népszabit, tájékozódj. Olvass origót és indexet, és nézd meg az ATV idevonatkozó adását is. Ha még mindig nem érted, akkor …. a hiba nem a készülékedben van, hanem a fejedben. Nem értesz hozzá, és bele akarsz dumálni a nagyok dolgába? Milyen jogon? Ők profik! Ők »a profik« !! Tiszteld őket, hajts fejet. Fogadd el, amit döntöttek a te megbízásodból. ne vitatkozz egy profival, ne vitatkozz a saját orvosoddal, aki az életed próbálja megmenteni – mert ráfázol, és esetleg még egy pofont is kaphatsz, hogy kijózanodj.

Egyszerű doktrinák vannak, egyszerű alaptételek. Adós fizess. Megszorítás kell. Ha nincs pénz, hitel kell – mert honnan máshonnan lenne pénz? A hitelt pedig ki kell fizetni, ezért megszorítás kell, illetve az, amit a hitelező diktál. A hitelező nem jótékonysági szervezet, vannak elvárásai, »biztosítékokat akar a péndzéért«, meg lehet érteni, tessék megérteni, teccettek volna forradalmat csinálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2013. január 22. 08:51
Nem mondom, h nincs benne némi igazság. De elég egy nevet kimondani, s máris új fényben ragyog minden: Matolcsy György. Ő Magyarország pénzügyminisztere. Ezt ajánlom ízlelgetésre.
Tündér_Lala
2013. január 22. 08:30
Meglepően jó írás. (Az egészet érdems elolvasni.)
tarackos
2013. január 21. 20:41
Megjegyzem a fidesz is pont ezt csinálja...
Öreg
2013. január 21. 20:02
Sajnos, ez nem csak irónia, hanem a kemény valóság! Ez már nem az a kapitalizmus, amikor a bérben benne foglaltatott a munkaerő újratermelésének a költsége, mert az újratermelés helyett feltalálták a még olcsóbb munkaerőt és a következményekből létrejött a társadalom rákbetegsége, aminek a gyógyítását-ha van is rá szándék/?/ - még nem találták fel és nem is költenek rá. És a hagyományos kapitalizmussal szemben megerősödik egy törzsi /politikai?/ új kapitalizmus, ami sokkal rugalmasabban kezeli a problémákat./Magán tulajdon szentsége? föld kisajátítás, sortűz a tiltakozókra,napi bér egy marék rizs,stb/ Ezt a versenyt előbb a nyugat, majd az egész föld elveszti!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!