Nincs, ami van

2012. december 11. 08:26

Meggyőződésem, hogy az eddig járt nyomvonalon haladva a Fidesznek ez egy megnyerhetetlen és életveszélyes ügy.

2012. december 11. 08:26
Török Gábor
törökgáborelemez

Ha Orbán Viktor és a Fidesz komolyabb politikai sérülések nélkül megússza azt, amit a felsőoktatásban tesz és tervez, akkor olyan politikai érzékkel rendelkeznek, és annyival többet tudnak erről az országról, hogy velem együtt sokaknak érdemes lesz elgondolkodniuk a politikai tudásuk értékén. 

Józan számítás szerint ugyanis ebből 2014-ben komoly, szabad szemmel is jól látható mennyiségű szavazatban kifejezhető veszteségnek kellene következnie. Nem csupán azért, amire a Fidesz – azzal, hogy a hallgatóság többsége számára elérhetetlenné teszi az »ingyenes« képzést - a felsőoktatásban készül, hanem amiatt is, amit ezen a téren korábban produkált. Lehet hivatkozni választói amnéziára, de egyszerűen nem tartom életszerűnek, hogy mindazok, akik 2008-ban Orbán Viktor szép szavaival egyetértve lelkesen szavaztak a fizetős felsőoktatás ellen, azóta mindezt elfelejtették volna. Annyira látványos, égbe kiáltó a fordulat, hogy csak a hozzám hasonló bülbülszavú elemzők nevezik ezt hitelességi deficitnek. A Fidesz válasza ráadásul erre a problémára nem a kármentés, a magyarázat, az értelmezés, hanem a teljes, totális tagadás. A kormányoldal nem kíván semmilyen használható gondolatmankót adni híveinek, nem beszél az azóta megváltozott körülményekről, nem hoz elő racionális, vállalható érveket megváltozott álláspontját alátámasztandó, hanem egyszerűen letagadja az egészet. Azt teszi, amit a megszorítás-vitában már láttunk tőle, egyszerűen kétségbe vonja, hogy a diákoknak tandíjat kellene fizetniük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. december 11. 14:32
Elemezni csak objektiven lehet bármit.
birkakaka
2012. december 11. 14:23
Nincs ,ami vande ennél szarabb hogy Van, ami nincs!
Fakutya tizedes
2012. december 11. 14:18
Ez a törökgábor valami kriptokommunista agitátor?
devlaci2
2012. december 11. 13:10
Egyszer majd talán nem arról kell vitáznunk, hogy az ellenzék vagy a kormány a gusztustalanabb http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/37708822079/fidesz-az-atalakitasok-nyertesei-a-hallgatok-lesznek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!