Merre tovább, elnök úr?

2012. december 13. 15:41

Ez az utcai stílus a HÖOK-tól teljesen idegen és láthatóan nem is tudják kezelni. A tegnap esti vonulás során – bár volt megtervezett útiterv – senki nem tudta, hogy mi következik. Ez így kockázatos lehet.

2012. december 13. 15:41
Németh Csaba
Campusonline

Ez az utcai stílus ugyanis a HÖOK-tól teljesen idegen és láthatóan nem is tudják kezelni. A tegnap esti vonulás során – bár volt megtervezett útiterv – senki nem tudta, hogy mi következik. A BME-ről a Szabadság hídra, aztán inkább az Erzsébet hídra, utána Kossuth tér, ja nem, előbb az NGM, majd mégis a Kossuth tér, mert »Hoffmann Rózsa nem itt lakik«. A tervek szerint a menet a fagyos időjárás ellenére tovább vonult volna a rakparton, csakhogy erről nem tudott senki, mert nem volt semmiféle tájékoztatás. Türelmetlenek voltak, fáztak, és valamit tenni akartak, hát rászabadultak a Parlamentre.

Az elnök úr pedig csak kapkodta a fejét és a megafont, mint egy hadvezér, aki helyett a serege dönt. Az »áttörés« annyira váratlan volt, hogy igen sokan csak dermedten figyelték, hogy vajon most mi következik. A helyzetet végül a rendőrök határozott, ám nyugodt fellépése mentette meg. Rugalmasak voltak, engedékenyek – egy szintig –, de határozottak. (Nyilván szigorú parancsokat is kaptak, hiszen semmi sem hiányzik a kormánynak kevésbé, mint a 2006-oshoz hasonló jelenetek a televízióban és az interneten.)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tamás-András-Áron
2012. december 14. 09:04
Csak meg kell nézni,kik a vezetői a diákmegmozdulásoknak és azonnal kiderül kik vannak a háttérben.Nekem túl átlátszó ez az egész amit a kormányellenesek tesznek. Legyünk azért őszinték is egy kicsit,kell az országnak több ügyvéd,közgazdász,kommunikációs,stb? Nem kell mindenkinek egyetemet végezni,csak az végezzen aki bir a tudással és időben el is tudja azt végezni.Aki pedig nem bízik magában annyira,hogy a kölcsönt majd visszatudja fizetni az ne is vállalja.Aki csak a pénzért vállal egy szakot az nem biztos,hogy jó is lesz az adott ágazatban.A tudás legyen az érdem mércéje.Legyen kemény felvételi,azokat akik ott átjutnak legyenek jutalmazva,akkik nem azt miért kellene péznelni?
Fakutya tizedes
2012. december 13. 23:12
Ami azt illeti, a HÖKösök nagyon jól elboldogulnak az utcákon hajnalban, amikor begyorsozva, beredbullozva, bebaszva szétrúgják a környék összes kukáját, ablakát.
Papuska
2012. december 13. 20:13
Ez a fajta "furcsa" tiltakozás sokkal veszélyesebb annál, mintsem azt a diákok többsége gondolja. Egy ilyen szervezetlen tüntetés vezetését pillanatok alatt átvehetik az anarchista provokátorok, vagy politikai szélsőségek képviselői. Ekkora tömeget előzetes terv, megbízott rendezők és fegyelmezett szervezők nélkül "ráengedni" bár mire enyhén szólva felelőtlenség. Az is hatalmas hiba, hogy nincsenek, vagy nem fogalmazódnak meg konszenzusos és elérhető célok. Demagóg lózungokat kiabálni, anarchisztikus "teljes szabadságot" "korlátlan ideig tartó ingyenes tanulást, mellé szociális ellátásokat követelni nem csak nevetséges, de visszatetsző is. Ebben a káoszban jól tükröződik vissza az egyetemeken egyébként is meglévő hatalmas káosz, és az egyetemi oktatók minősíthetetlenül gyenge ember és közösségnevelő tevékenysége, mert ezt munkának nevezni túlzás! Most bizonyítja az egyetemi ifjúság és a velük vonulgató egyetemi oktatói gárda, hogy a kormánynak teljesen igaza van abban, hogy ebben a katyvaszban rendet kell csinálni, mert ez nem méltó az országhoz, sőt máshoz sem! Az ott vonulók többségéből legfeljebb néhány gyógypedagógiai osztályfok elvégzését lehetett kinézni. Ráadásul jól el tudtak keveredni közöttük a bajkeverő elemek is. Néhány nehéz bűnöző, jól elfért ebben a csapatban. Elég szégyen! A csúcs az MSZP szóvivője volt, aki egyértelműen bűncselekmények elkövetésére próbálta rávenni a diákokat. Írásban, tehát jól bizonyíthatóan és félreérthetetlenül. Kíváncsi leszek ennek lesz-e büntetőjogi következménye. Lesz-e feljelentés, hogy dönt a Parlament a mentelmi jogról, és mit tesz a bíróság? Nagyon kíváncsi leszek!
next mindig élni fog
2012. december 13. 18:54
Ennek böffenetnek mi volt a lényege? Hogy sokan voltak, de nem elegen? Hülye vagy Németh, csak még nem tudod, amikor ilyen faszságokat írsz, kikerülve a lényeget! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!