Nyolcadik parancsolat: Ne lopj!

2012. december 07. 14:44

A lopás az lopás, még akkor is, ha a kifinomult módszereket az adott időszak szabályai nem nevesítik.

2012. december 07. 14:44
LMP
Lehetmas.hu

Az LMP miniszterelnök-helyettesi posztjáról való lemondásra szólítja fel Semjén Zsoltot, miután az ELTE háromtagú vizsgálóbizottsága „súlyos tudományetikai vétséget” állapított meg diplomamunkája készítése során.

A lopás az lopás, még akkor is, ha a kifinomult módszereket az adott időszak szabályai nem nevesítik. A Fidesz-KDNP háza táján kirobbanó újabb plágium-botrány már meg sem lepi a társadalmat. Az a szemérmetlen arrogancia azonban, amivel KDNP a jogi lehetőségek hiányában lezártnak tekinti az ügyet, az erkölcsvezérelt kereszténydemokrácia alapjainak megkérdőjelezését jelenti.

Az LMP szerint Semjén Zsoltnak le kell mondania, és ha a morális terhet nem érzi önmagától, akkor erre a miniszterelnöknek kell figyelmeztetnie.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. december 07. 23:20
Lomposfaszok! A hét főbűn: 1. A kevélység. 2. A fösvénység. 3. A bujaság. 4. Az irigység. 5. A torkosság. 6. A harag. 7. A jóra való restség. Egike az irigység, amit ezerrel korbácsoltok éppen ti, éppen ma.
durrbele
2012. december 07. 18:46
Ne lopj.Mi a baj ezzel?Te ne lopj,ti ne lopjatok,ők ne lopjanak.Én lophatok!
Lacc78
2012. december 07. 17:09
A legbájosabb az origó-cikk utolsó bekezdése: "Semjén szakdolgozatáról a Hvg.hu írta meg, hogy jelentős részben egyezik korábbi teológiai szakdolgozatával. Az ELTE először azt közölte, hogy nem vizsgálja ki az ügyet, aztán mégis összehívta a bizottságot. A lap szerint Semjén teológiai doktorija jelentős részeket emel át több más munkából, a Hvg.hu becslése szerint a doktori dolgozat mintegy negyven százaléka másolat, és nagy részét aztán Semjén a szociológia tanszéken is felhasználta." Vagyis a vizsgálóbizottság ezeket a vádakat nem igazolta. Mert ha igazolta volna, az én mesém is tovább tartott volna...
OrangeOrder
2012. december 07. 16:30
Magyar parancsolat: ne táboroztass cigányt! http://orangeorder.blog.hu/2012/12/07/nyugi_semjen_marad Semjén marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!