Békében

2012. december 26. 16:32

A hatalom egyetlen módon győzheti meg a rajta kívül állókat békés szándékairól: ha elveszíti a 2014-es választásokat, és miközben magával viszi minden hosszú távú kinevezettjét, rendben elköszön a kormányzástól.

2012. december 26. 16:32

„Már-már gyilkos indulatok sejlenek föl a hazai politikában. »Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…« – írta az év elején a miniszterelnök barátja, és a miniszterelnöknek szeme sem rebbent. Pedig Héjjasék több tucat áldozatának döntő többsége zsidó volt, így a kormánypárti publicista valójában egy tüchtig kelet-európai pogrom áldozatainak számát kevesellte.

Bár nem ugyanolyan jelleggel, de voltak persze kegyetlenkedések a másik oldalon is. Négy világháborús év után a frontkatonáknak vérükben volt az ölés. Nem is lehetett másként, miután egyik gyalogosroham a másik után indult neki a géppuskáknak, a borzalmas lövészárkokra milliószámra hullottak az aknák, az akkor modern ipar minden újdonságát felhasználták az ölésre.

(...)

A hatalom befestette magát a sarokba, nem maradt jó lépése. Egyetlen módon győzheti meg a rajta kívül állókat békés szándékairól: ha elveszíti a 2014-es választásokat, és miközben magával viszi minden hosszú távú kinevezettjét, rendben elköszön a kormányzástól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandeláber
2012. december 27. 07:24
Ezt hogy gondolja? 2014-ben csak ballerekre lehessen majd szavazni? Ez sem bírta ki karácsonykor, hogy ne antiszemitázzon egy nagyot.
Fakutya tizedes
2012. december 26. 23:11
Senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az Eszmét, hanem meztelen életét és a zsákmányt védi.
Fakutya tizedes
2012. december 26. 23:06
Ki a fene akar Tellerlevél-hamisitókat bármiről is meggyőzni?
cutcopy
2012. december 26. 22:50
"ha elveszíti a 2014-es választásokat" Szinte hihetetlen, de 2006 után ugyanez a brigád azzal támadta OV-t, hogy nem is akart nyerni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!