Orbán Viktor nagyon nem „fer"

2012. december 06. 15:59

Orbán Viktor szembeköpte saját híveit, a magyar választókat, a fiatalokat és családjukat, valamint az ország jövőjét. Pedig a tandíj nem ördögtől való.

2012. december 06. 15:59
Balla István
FN24

A szociális népszavazással tehát Orbán eltörölte a tandíjat. A többek között e népszavazásnak köszönhetően kétharmadot elért Orbán most visszahozta annak szörnyszülött utódját.

A kormány szerint persze szó nincs tandíjról, mert van, aki nem fizet. Ráadásul ott a diákhitel, amit minden leendő diák felvehet, az állam támogatja a hitel kamatait. De ettől még a diák fizeti ki utólag a képzéseit. Márpedig, ha valaki a képzéséért fizet, az tandíj.

Azaz Orbán Viktor – Matolcsy Györggyel megerősítve, szegény Hoffmann Rózsát felhasználva – gyakorlatilag szembeköpte saját híveit (»soha többet tandíjat«), a magyar választókat (»ingyenes felsőoktatást ígérünk«), a fiatalokat és családjukat (akik bíztak abban, hogy az állam csakúgy, mint az előző generációknak, fizeti a fiatalok képzését), valamint az ország jövőjét (aminek az alapja a minél több kiművelt emberfő).

Pedig a tandíj nem lenne ördögtől való, ha azt, széles konszenzusra építve, erős szociális és tanulmányi ösztöndíjrendszerrel megtámogatva, mértékét a hazai vásárlóerő teherbírásához igazítva alakítanák ki. E konszenzus kialakítására viszont épp a 2008-as demagóg népszavazás miatt nincs esély.

Most a HÖOK új népszavazást akar a tandíjról. Ez ugyanúgy nem a minőségi felsőoktatásról szólna, mint a szociális népszavazás. Az utóbbival kizárólag Gyurcsányt akarták buktatni, a mostanival talán Hoffmannt vagy Orbánt.

A jó minőségű, fenntartható, méltányos hozzáférést biztosító felsőoktatásról most sincs szó.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2012. december 06. 19:12
"Orbán Viktor szembeköpte saját híveit," Tényleg Pittyu? Jó, hogy mondod akkor többet nem fogok rája szavazni. Inkább ti csináljatok még 21.769 milliárdot, mint a csulát törölgessem. Hümm!
Next adósság
2012. december 06. 19:04
Pittyu, a nyugdijasok igazán vállalhatnának annyit, hogy lenomdanak a másik fele nyugdíjukról is ami a Bokros refor után még megmaradt, hogy további Bokros Lajosokat lehessen igyeness en kiképezni akik ezért cserébe majd reformálják a nyugdíjukat ilyen kölcsönösségi alapon. természetesen nem az ilyen Kónya/Bajnai/ Gyurcsány féle 40 éves nyugdíjasokra gondolok mert ök ne mondjanak le a nyugdíjukrol mert ő előttük még ott az élet, hanem az ilyen 70-80 évesekre gondolok. Hümm!
Viktus
2012. december 06. 18:48
A hívő tagozat arcán már ez az újabb nyálmaradvány fel sem tűnik ... annyit köpdöste őket.
Wazze
2012. december 06. 18:07
"Pedig a tandíj nem ördögtől való." Ilyen jövedelmi és elvonási (adó) szint mellett AZ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!