A Fidesz újabb tündérmeséje

2012. november 01. 12:58

Az Orbán-kormány katasztrofális gazdaságpolitikája által koldusbotra juttatott fiatalok kényszerből kell vándorbotot fogjanak, kényszerből kell országot váltsanak.

2012. november 01. 12:58
Winkfein Csaba
MSZP.hu
„Megdöbbentő az a cinizmus, amellyel Hoffmann Rózsa és az egész Orbán-kormány kezeli a fiatalok elvándorlásának problémáját. A jelenséget nem hogy nem értik, de fel sem fogják. A rémisztő valóság elől vagy homokba dugják a fejüket, vagy megdöbbentő marhaságokat beszélnek.

Hoffmann Rózsa azt tudta mondani, hogy a magyar múltban kifejezetten pozitív hagyomány, hogy pár évet a fiatalok külföldön töltenek, majd visszajönnek. Valóban: a tündérmesék hősei tényleg vállukra dobják a hamuba sült pogácsával teli tarisznyát, és nekivágnak a világnak. A mai magyar valóság annyiban hasonlít erre, hogy az Orbán-kormány katasztrofális gazdaságpolitikája által koldusbotra juttatott fiatalok kényszerből kell vándorbotot fogjanak, kényszerből kell országot váltsanak.

Ezt nem fogja fel Hoffmann Rózsa. És ezért mond olyan blődségeket, hogy azért nem mennek el a fiatalok, mert magyarnak születtek. Kedves államtitkár asszony: azok a tízezrek, akik már elhagyták a szülőföldjüket az önök kudarcos politikája miatt, és külföldön tudnak csak boldogulni, talán nem magyarok?

A teljes kormányzati agyhalált végül Matolcsy Györgynek sikerült beállítania, mikor azt mondta: az elvándorlás valójában rejtett nemzeti kincs.

Üzenjük Hoffmann Rózsának, Matolcsynak és Orbánnak: nem annak lesz hagyománya, hogy elmennek a fiatalok, hanem annak, hogy az emberek elzavarják a Fideszt a hatalomból. És ez nem a tündérmesék világa lesz, hanem maga a valóság.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2012. november 02. 08:25
A jól képzett fiatalokat nem a Fidesz juttatta koldusbotra. Aki dolgozik és gyermekeket nevel, az utóbbi 2 évben sokkal jobban járt, de ez sem hozott a németországi bérekkel összevethető javulást. A lakáshoz jutás feltételei viszont nehezedtek, de ez sem a Fidesz kormány bűne, hanem az, h. a lakhatás költségeit a magyar bérek hagyományosan nem tartalmazzák.
miloka
2012. november 01. 20:19
Már a bevezető orbitális hazugság!!! "Az Orbán-kormány katasztrofális gazdaságpolitikája által koldusbotra juttatott fiatalok kényszerből kell vándorbotot fogjanak, kényszerből kell országot váltsanak." Érdekes módon a vidékünkről 4-5-6-8 éve fogták a vándorbotot a fiatalok! Azóta is külföldön dolgoznak. Azt tudtam, hogy a szocik hazugok, aljasok, de ne nézzenek már minket teljesen hülyének!!! Ők juttatták kopldusbotra a fiatalokat, a devizahiteleseket, nyugdíjasokat, és van bőr a képükön megszólalni!!!
varosoko
2012. november 01. 20:16
Nem értem. 2 évtizede hallgatom: "nem elég mobilak a magyarok". Most végre mobilak. Most mit hallgatok? "Elmennek a magyarok". Hát kedves ellenzék és kormány is, most akkor mijatököm van? Itt vannak végre a mobilitást megvalósítók, ne tessenek már akkor sírni-ríni. EZT AKARTÁK AZ URAK, PÁRTÁLLÁSTÓL FÜGGETLENÜL, B+, MOST TESSÉK NEKI VÉGRE ÖRÜLNI!!!!!!! VÉGRE MOBIL A MAGYAR TÁRSADALOM!
négyzetgyök
2012. november 01. 19:47
Orbán: [img]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a130.gif[/img] Fidesz[img]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e100.gif[/img]
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!