Pásztorok, pásztorok

2012. november 24. 09:44

A kereszténydemokraták szeretik pásztorolni a népet. Legfőképpen azon egyedeit, akiknek nem fűlik a foguk a műájtatossághoz, a képmutató pártoskodáshoz, az arrogáns intoleranciához.

2012. november 24. 09:44
Veress Jenő
Népszava

„A kereszténydemokraták szeretik (szeretnék) pásztorolni a népet. Legfőképpen azon egyedeit, akiknek nem fűlik a foguk a műájtatossághoz, a képmutató pártoskodáshoz, az arrogáns intoleranciához. Ne adj' Isten ateisták vagy »csak« nem keresztények.

Most éppen - és nem először - a hálószobánkban matatnának, a legszemélyesebb döntéseinket igyekeznek ellehetetleníteni, gáncsolni. Természetesen a keresztyéni szeretet jegyében - vagy inkább álorcájában.

Embertelenkedésük esedékesen az élettársi kapcsolat törvényen kívül helyezése iránti munkálkodásban csúcsosodik ki. Olyannyira, hogy hangadóik szívesen száműznék a »bagóhiten« élőket, és gyermekeiket a »becsületes« házasok hazájából. Igaz ugyan, hogy már a kiindulás is rosszindulatúan hibás. Tudniillik a szentségtörő kapcsolatban élők száma igencsak magas mifelénk - és közöttük! - is.

Most tehát az a cél, hogy azok a »felelőtlen« emberpárok, akik »megfutamodnak« a vonatkozó papír beszerzése elől - hogy a papi áldásról ne is beszéljünk - egyenértékűek legyenek egy zsák krumplival vagy egy tetőbádogozással. Tudniillik a polgári törvénykönyvben szorítanának nekik pár paragrafust, mondjuk telki szolgalom, és a fogyasztóvédelmi bírság közé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2012. november 24. 16:37
Szerintem is elavult a házasság intézménye, mert egy férfi és egy nő kell hozzá. Sokkal izgalmasabb, ha kétszemélyes központi bizottságot alapítanak , amit két férfi vagy két nő is megalapíthatna a póttagokkal együtt. Lehetne egyszemélyes is, csak akkor az egyszemélyes központi bizottság kénytelen lenne az ujjába ülésezni. A nő előre ülne, vagy hátra, a férfi csak hátra ülhetne ahogy ezt a szocialista illem, etikett megkivánja. Szép ujj világ! Bajnai/Bokros/Kónya 10 ujjat adóztathatna a járulékokkak együtt, a kis ujj csak 2/3-ot adózna, a hüvelyk és a középső ujj 4/3-ot mert az egyik vastag a másik meg hosszú. Ez lenne az emberiség ujj al Kónya! Hümm!
tenkeskapitany
2012. november 24. 16:16
amikor a mandineren a legocsmányabb szenny médiumból származó, hmmm.. "iromány" (amiben ráadásul a szokásos "mocskos keresztények megint újra be akarják vezetni az inkvizíciót" - színvonalt alulról súroló tartalom található) 13 pozitív szavazatot vagy mit kap akkor kicsit bekaphatjátok kedves olvasók
heep
2012. november 24. 14:06
"Ne adj' Isten ateisták vagy »csak« nem keresztények" És még a Veres az értelmesebb Népszavások közé tartozik. Azért a gazdi seggét ő sem felejti el nyalni, ha alkalom adódik rá.
Nannyó
2012. november 24. 14:06
A kdnp-nek nem a heteroszexuális normális élettársi kapcsolatok ellen kellene küzdenie, hanem azt kellett volna megakadályozni, hogy ne szentesítsék semmilyen törvényes formában a homokosokat. Feje tetejére állt a világ, de az is lehet, hogy csak én öregszem. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!