Szabadságharcnak álcázott hazaárulás

2012. november 01. 14:11

Orbán népbutító propagandája, turanizált Horthy-kultusza, a neonáci Jobbik ugyancsak EU-ellenes handabandáinak kormányszintű felerősítése „Békemenetnek” nevezett szánalmas felvonulások hangzavarában kulminál.

2012. november 01. 14:11
Búzás Huba
Kanadai Magyar Hírlap
„A garázda miniszterelnök szabadságharcnak álcázott ország-eltérítése tehát fölér a legsúlyosabb következményekkel járó hazaárulással. A hűtlenség e bűnét bizonyítja, hogy idő- és útvesztésünket okozó ország-rontó politikáját a nyugattal szemben határozza meg; ennek során minduntalan provokálja hazánk NATO-szövetségeseit, sértegeti a brüsszeli vezetést, tehetségtelenségéről szónokol, bukását jósolja. Miért? Tart az EU-intézmények norma-kontrolljától, az IMF pénzügyi-gazdasági ellenőrzéseitől.

Ugyancsak bizonyítja nyugathoz fűződő progresszív történelmi hagyományaink (Szent István, Hunyadi Mátyás, Batsányi, Széchenyi, Ady, József Attila, Keresztury, Babits, Bibó, Illyés és más nagyjaink európai orientációjának) hűtlen feladását, hogy miniszterelnöki megbízatásával visszaélve vette föl a szaudi, orosz, kínai, azerbajdzsáni kormányokkal (utóbbival egy gyilkos kiadása révén) a kapcsolatokat kedvezőtlen kamatozású hitelmegállapodások tárgyában, ill. kamarillája gazdasági pozícióinak megőrzése végett – veszélyeztetve ezáltal politikai, gazdasági ország-érdekeinket.

Népbutító propagandája, turanizált Horthy-kultusza, a neonáci JOBBIK ugyancsak EU-ellenes handabandáinak kormányszintű felerősítése »békemenetnek« nevezett szánalmas felvonulások hangzavarában kulminál. E hangzavarban alig hallhatóak a (félig már eltaposott) szabad sajtó által felsorakoztatott tények.

Tény, hogy a magyar társadalom józanabbik fele fehérló-áldozatok bemutatása, kakastollas csendőrség felállítása, félkatonai fasiszta alakulatok masíroztatása, rovásírásos visszarévedések helyett modernizációt, nyugat-európai életnívót akar; tudományos-műszaki életünk magasabb hozamú eredményességét, a kultúra és művészetek szabadságát akarja, nyitott felsőoktatást és e modern korhoz méltó közoktatást kíván. És hogyne kívánná a mindenki számára egyaránt elérhető egészségügyi, szociális és nyugellátás biztosítását. Érthető, hogy mindezek gazdasági és politikai feltételrendszerének megteremtését is akarnia kell: a gazdaság növekedését, a beruházások újraindítását, a lebontott jogállam újjáépítését, modern demokráciát.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2012. november 02. 16:07
Hát Huba és Szameg! Ezért kár volt a klaviatúrát koptatni! Főleg onnan tengeren túlról!
kjkj945
2012. november 02. 16:02
http://nyelvisztan.blog.hu/2011/01/06/on_hulye_vagy_maga_hulye_a_magazas_tortenete "Késő ómagyar kori írásos emlékek arról tanúskodnak, hogy a magyarban eredetileg a tegezés volt az általános. Tegezte a földesúr a szolgáját, de a szolga is az urát, igaz, ez utóbbi fűzött hozzá tiszteletet sugalló megszólítást is. Tehát a tegezés nem jelentette az egyenlőséget, csak éppen a különbségeket más nyelvi elemek fejezték ki."
tetigi
2012. november 02. 10:17
Iszonyú ronda ávós feje van.
vigyor
2012. november 02. 10:03
Kedves Búzás Huba, hát te meg kijafasz vagy, és pláne ki kérdezett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!