Egyszer veszítenek, de nagyon?

2012. november 25. 16:02

A 2014-es választást a hazai demokratikus erőknek összefogással, jó programmal meg kell nyerni.

2012. november 25. 16:02
Bod Tamás
Népszava

„Meggyőződésem, hogy a jelenlegi politika további, összességében majd' hat éves folytatása minden értelemben tönkretenné az országot. Úgy, hogy romeltakarításra sem futná. A társadalom, a gazdaság, a jogrend, a demokratikus alapelvek, az intézmények, a civil szféra olyan károkat szenvedne, amelyeket nem, vagy csak nagyon hosszú távon lehetne orvosolni. Akár több generációs projekt lehetne ez – mondtam izgatottan és félhangosan, körbenézve, hogy a szalonnasütésre gyülekező vendégsereg tagjai közül hallhatja-e valaki a szavainkat.

Nincs idő, nincs hely, nincs mód hova hátrálni. A 2014-es választást a hazai demokratikus erőknek összefogással, jó programmal meg kell nyerni. Rendkívül kiélezett a helyzet. Egyetértek mindazokkal, főként Debreczeni Józseffel, hogy e tekintetben az előttünk álló választás tétje és mikéntje nem mérhető össze egyetlen, 1990 óta tartott választással sem. Holott egy normálisan működő demokrácia alapismérve az lenne, hogy az egyik választás csak épp annyira fontos, mint a másik.

Még egyszer mondom: nincs idő, nincs hely, nincs mód hova hátrálni. De ekkor már egyedül álltam a tűz mellett, ismerősöm pedig elvegyült a szalonnasütéshez készülők között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. november 26. 00:52
Igy van! A demokratikus erők pedig a Fidesz és a KDNP. Oszt slussz.
jacotey
2012. november 25. 22:05
Ez az írás úgy ahogy van, hazugság.
Alarik
2012. november 25. 21:10
Na tessék, még egy szuperdemokrata. Ezeket biztos valami sátorban nevelik ki a keltetőgépeikben. Mire előbújnak, már az ún. agyukban van minden, amit életük folyamán mondaniuk kell, és azt szajkózzák állandóan.
kukagyerek
2012. november 25. 19:16
" ..jó programmal meg kell nyerni." Jó programmal áltatok idáig mindig elő, csak a választás másnapján kezdtétek átb@szni a népet. Pofátlan cinizmussal, röhögve közöltétek a birkákkal, hogy a választási program nem azért van, hogy végrehajtsátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!