3 + 1 gondolat a választási törvényről

2012. november 03. 21:44

Tény, hogy egyesületek eddig nem indulhattak az országgyűlési választásokon.

2012. november 03. 21:44
Bárándy Gergely
MSZP.hu

„1. Tény, hogy egyesületek eddig nem indulhattak az országgyűlési választásokon. Ám a Fidesz eredeti választási eljárási törvényjavaslata a jövőre nézve még lehetővé tette volna az egyesületek országgyűlési és EP-választásokon való részvételét, ahogy a hatályos szabályozás önkormányzati választások esetén már ma is – és a továbbiakban is – lehetővé teszi.

2. Úgy véljük, hogy még a jelenlegi gyalázatos jogalkotási menetben sem hiba az ellenzék részéről, ha egy benyújtott törvényjavaslatot elolvasva azt feltételezi, hogy az abban foglaltak a kormánypártok politikai szándékát tükrözik, nem pedig jogalkotási hibák. Az, hogy a kormánypártok meggondolták magukat, és az utolsó pillanatban mégis a jelenlegi rendet kívánják fenntartani, az ő dolguk. De zokon venni, hogy a változtatás okát az ellenzék számon kéri, enyhén szólva is abszurd.

3. Annak felvetése pedig, hogy a módosításra miért éppen a Haza és Haladás egyesületté alakulása után pár nappal került sor, sem az ellenzék, sem a sajtó tekintetében nem nevezhető megalapozatlan vagy hangulatkeltő lépésnek.

+1. Ami a stílust illeti: amikor egy képviselő – kivált abban a formában, amelyben ezt Szakács Imre tette – hazugnak nevez egy másikat, szakmai álláspontját pedig »gusztustalan csúsztatásnak« minősíti, az – kimondva, kimondatlanul – bunkóság. Ezzel együtt jobb lett volna tartózkodni az efféle megnyilvánulásoktól az országgyűlés bizottsági ülésén. Sajnálom, hogy a felszólalását hallgatva kiszaladt a számon a kritika tárgyává vált szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Necoure Yamakee
2012. november 04. 08:53
+még1. Az én apukám úgyis erősebb, bibííííí.
mustármag
2012. november 04. 08:37
Jogászkodni nehezebb. A régi ügyész, bíró kapcsolatok kihalnak. Vélem, a felmenők vagyonából megélni lehet, közszereplő azonban csak így ha politizál.
imres
2012. november 04. 08:15
Bárándy elvtárs! Ad1. Ha eddig nem lehetett és ezután sem lehet, mire fel a hiszti és a hazudozás? Ad2. A törvényjavaslatot olvastátok vagy nem? Volt rá idő vagy nem?
kjkj945
2012. november 04. 07:08
Maszop holnap is szeretne. Bár!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!