Kedves békedíjasok!

2012. október 13. 10:10

Az EU egyedülálló érték, amelyet meg kell őrizni.

2012. október 13. 10:10
Zalán Eszter
NOL

„A Nobel-bizottságnak az volt az egyik célja, hogy emlékeztessen ebben a történelmi pillanatban, az EU egyedülálló érték, amelyet meg kell őrizni. Ez persze nem feltétlenül befolyásolja majd azoknak a vezetőknek a mindennapi döntéseit, akik a jövő héten összegyűlnek Brüsszelben, hogy az EU jövőjéről vitatkozzanak. Az eurózóna külön költségvetése, külön parlamentje már nem számít lázálomnak. S maradnak a hipokrita álláspontok is: mindenki a gazdasági növekedés beindításáról és munkahelyteremtésről beszél, illetve arról, hogy nem szabad az államadósságokat növelni, eközben a tagállamok jó része alig hajlandó többet betenni a közösbe, amiből aztán esetleg támogatni lehetne a kis- és középvállalkozásokat vagy netán a kutatás-fejlesztést.

A Nobel-bizottságnak volt egy másik célja is: emlékeztetni rá, hogy az unió alternatívája, a nacionalizmus, a szélsőségesség milyen poklokat teremtett már a kontinensen. Ezt meg kell érteniük az európai választóknak, még ha nemzeti politikusaiknak semmi kedvük sincs elmagyarázni. Közben Magyarország épp szabadságharcot vív az EU ellen, amely állítólag addig nem nyugszik, míg szolgaságba nem hajtja a magyarokat is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sagramor
2012. október 14. 09:20
mert az unió egyetlen alternatívája a szélsőség meg a gonosznácik.
nyugalmazott tanár
2012. október 14. 07:12
"emlékeztetni rá, hogy az unió alternatívája, a nacionalizmus, a szélsőségesség milyen poklokat teremtett már a kontinensen. " talán szocializmust akart írni, nemde? Nem hordott a Föld borzalmasabb eszmét és rendszert, mint a 100 milliók halálát okozó, népirtó szocializmus. Ezektől tanult a kisinas Hitler is. Amikor a nácik hatalomra kerültek, akkor már javában folyt az internáci holokauszt a SZU-ban!!! Számos "technikai megoldást" is tőlük tanultak el, pl. a fájdalom nélküli másvilágraküldés ötletét. Ami eredendően az ugyancsak szocialista eszmeiségű GB Shaw ötlete volt. Csak ezt folyton letagadják a jogfolyotonosak.
nyugalmazott tanár
2012. október 14. 07:05
Amíg Népszabadásg meg Népszava féle posztbolsevik szennylapok mérgezik a közéletet és a lakosságot, addig nem fogunk az EU eredeti szellemiségének megfelelően élni.
Peter8811
2012. október 14. 05:55
Eszterke vegyél be egy kis hashajtót, aztán lesz Zalán futása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!