Az MSZP és a magyar rulett

2012. október 12. 13:16

A majdani baloldali kormány programjának egyik eleme a félkarú rablók rehabilitációja, ami legalábbis kérdéseket vet fel.

2012. október 12. 13:16
Pető Péter
Pető Péter
NOL

Mit tehetünk? Kormányra készülve az legyen a kívánatos, hogy ismét megteremtjük a szerencsejáték-ipart olyannak, mint bárhol máshol – Európában. Szanyi Tibor blogjában azt vetíti előre: amennyiben az MSZP visszatér a hatalomba, újra működhetnek a játékgépek. A majdani baloldali kormány programjának egyik eleme a félkarú rablók rehabilitációja, ami legalábbis kérdéseket vet fel. (Főként, mert maga a képviselő is leszögezi: egyaránt viszolyog a szerencsejátékoktól és a drogoktól, s egy alkalommal »vesztőgépeknek« nevezi a masinákat.)

Nehéz olyan érvrendszerrel előállni, amelyből az következik, hogy a társadalom többségének érdekeit, a közjót, esetleg – a baloldal számára kiemelten fontos – kevésbé tehetős rétegeket szolgálná a játékgépek rehabilitációja. Érthető, hogy a tiltás módjával nem ért egyet valaki, de ha már Orbánék befejezték a munkát, nem látszik védhető magyarázat a visszaútra. Az pedig önmagában soha nem érv, hogy Európában így van. Mert például az Egyesült Államokban akadnak helyek, ahol embereket végeznek ki, s attól masszívan elutasítom az állami öldöklést, hogy bámulom az ország politikai rendszerét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2012. október 12. 17:28
Tök mindegy, h ez a Szanyi mit vizionál. Bikicsunáj meg egyenesen visszatöltené a kótelező magánnyugdíj kasszákat
tributum
2012. október 12. 17:14
- Látod, szép öcsém, kábé ilyen írásokkal lehet(ne) visszaszerezni azt a rengeteg, alpártolt olvasót! (Hallja még: HVG!).
Soma
2012. október 12. 16:26
A tálibokat is azóta nem szeretik, amióta meg akarták regulázni a drogtermelést. Nem úgy van az! Amíg abból "magasabb körökben" haszon van, addig liberalizálni kell! A félkarúakat is kell üzemeltetni, miből fizetne a korcsmáros védelmi pénzt? Gondókoggyunkmán!
tarackos
2012. október 12. 16:08
Ez csak a szokásos vörös reflex ezt csinálta a fidesz is ellenzékben: ne tegyétek ha mégis visszaállíccsuk. (Aztán persze rendszerint elsunnyogják...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!