Magyarország, 2012

2012. október 03. 19:17

Mi ez, ha nem demokrácia? Mert nem demokrácia.

2012. október 03. 19:17
Nagy Iván Zsolt
Új Szó

„A kormány hétfő hajnalban rendkívüli ülésre ült össze, majd amikor mindenki azt hitte, hogy valami éktelen nagy baj van, a miniszterelnökséget vezető államtitkár kiállt és bejelentette: betiltják a pénznyerő játékgépeket, ilyen ezúttal csak kaszinókban lehet. És miközben mindenki csak állt döbbenten, hogy most ez mi a fenétől tört rájuk, kiderült, hogy az egész iszonyú sürgős is, a Fidesz és a KDNP parlamenti masszája kedden már meg is szavazta a törvényt. Igaz ugyan, hogy egy éve módosították már a szabályokat, szigorítottak, illetve több száz milliárdos befektetésre kényszerítették azokat, akik mégis üzemeltetni akartak ilyeneket, de mit számít.

Hogy pontosan mi történt, iszonyú nehéz lenne megmondani. A lényeg az, hogy hirtelen aggódni kezdtek a szegényekért, akik elveszítik a pénzüket a kocsmákban, majd közölték, hogy a polgári gondolkodástól idegen a szerencsejáték. Hogy a befektetők pofátlan átverése nem idegen-e, arról nem esett szó. Csak annyi, hogy a veszítés lehetősége része a szerencsejáték-iparnak. Na ja. Főleg úgy, hogy a partner kormány, az pedig csal.

A parlament alkotmányügyi bizottsága – amelynek bibliája ugyebár az alkotmány – azt a véleményt fogalmazta meg, hogy a házelnök (már megint ő) visszadobhatja az indítványokat, amelyeket sértőnek vagy komolytalannak talál. Magyarán, Kövér László (gondolatvilágáról már volt itt szó) maga dönti el, hogy mi komolytalan, és mi sértő. Ehhez már tényleg nincs mit hozzáfűzni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. október 04. 08:57
"Mi ez, ha nem demokrácia? Mert nem demokrácia." Ez a narancsos oligarcha-állam. Kicsit fehérvolas, kicsit Matyi bás, kicsit János bás de az övék, a vörös lelkű narancsoké... (Az ügynök elvtársak ma is szép napsütötte reggelre ébredtek. Nincs miért aggódniuk. A jaffák a zsebükben vannak.)
ördöngös pepecselés
2012. október 04. 08:04
a végén még kiderül hogy a nemzetbiztonsági szál szlovákiába vezet ugyanis érdek nélkül ilyen cikk nem íródik
már foglalt
2012. október 04. 00:43
Mi lenne? Új-Kína.
bohocugyi allamtitkar
2012. október 04. 00:00
tegnap a manyup, ma a felkaru rablok, holnap a MAL, holnaputan meg a te ceged! en szoltam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!