Nemzeti

2012. október 12. 09:28

Magyar Hunor ahogy belépett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalba, elolvasta a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát.

2012. október 12. 09:28
Markó Beáta
168 Óra

„Magyar Hunor hazaérve kinyitotta a postaládáját, ahonnan kihullott a miniszterelnök nemzeti konzultációs levele. Felesége – mivel csak két gyermekkel ajándékozta meg – nem akart bajt magának, ezért finom ebéddel várta urát. Annak ellenére, hogy férje korkedvezményes nyugdíját alaposan megcsapolta és az ő rokkantsegélyét harmadolta a Nemzeti Együttműködés Rendszere, olyan jól gazdálkodott a kosztpénzzel, hogy még egy üveg Magyar Ászokkal is kedveskedhetett hitvesének. Hunor délután leült a konyhaasztalhoz megválaszolni a nemzeti konzultációs levelet. Hittanóra után átjött az unokája, Zselyke, akinek segített a Nemzeti Tankönyvkiadóban nyomtatott könyvéből megírni a Nemzeti alaptanterv szerint előírt leckéjét.

Este a szomszéd moziba hívta, mert az Uránia Nemzeti Filmszínházban bemutattak egy új magyar filmet, de Hunor ebben a hónapban már nem engedhetett meg magának holmi mozizást, amit persze nem vallott be a szomszédjának. Ehelyett megnézte a televízióban a híradót a nemzeti főadón, ahol beszámoltak a Nemzetgazdasági Minisztérium új tervéről, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium levezénylésével hajtanának végre: a terület szerinti új rendszámtáblák kötelező bevezetését. Hunort megnyugvással töltötte el, hogy az autóját már másfél éve kénytelen volt eladni a jelentősen megnövekedett fenntartási költségek miatt. Fizessenek a gazdagok! – gondolta magában némi kárörömmel. Egyetértően bólogatott a Nemzeti Választási Bizottság megalakulásáról szóló hírre, ám a Nemzeti Kulturális Alap cserbenhagyása miatt csődbe menő art mozikról szóló riport alatt már lankadt a figyelme, és elaludt a készülék előtt. Emese nem ébresztette fel, mert tudta, hogy másnap korán reggel be kell mennie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalba...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. október 12. 12:17
Egy kis nemzeti romantika?...;)
négyzetgyök
2012. október 12. 11:12
barom orbán
nisz
2012. október 12. 11:01
Markó elvtársnő! Ha valakinek nincs humorérzéke, az ne humorizáljom. Bár Farkasházy Teddyt elnézve, lehet, hogy mégsincs igazam. Meg lehet a humorérzék nélküli humorkodásból is élni. Drukkolunk Kegyednek! Hátha beveszi egy-két adás erejéig a Heti Hetes!
sufnik
2012. október 12. 10:40
Hát minden Markó anti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!