Egy igaz kormányra

2012. október 23. 11:10

Kormány tehát nyilván! De ki a kormányos? Moszkvai gazdáid, bitang Kádár János!

2012. október 23. 11:10
Krassó György

Magyar forradalmi Munkás-Paraszt Kormány:
Kádárt és Münnichet hívják ilyenformán.
Ez az elnevezés meggyőzően mutatja:
Téved, ki nálunk az ámítást kutatja.

Magyar ez a kormány: magyarul beszélnek,
S magyar a nevük is, vajon nem elég ez?

S forradalmi, hiszen forradalom szülte
Néphatalmat fojtott könnybe, vérbe, tűzbe.

S Munkás-Paraszt! Igen! E kormányra szárad,
Vére harmincezer parasztnak, munkásnak!

Végül: ha nem lenne kormány ez a kormány,
Hogy oszlathatná fel a törvényes kormányt?
Kormány tehát nyilván! De ki a kormányos?
Moszkvai gazdáid, bitang Kádár János!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. október 23. 12:11
Májusi hajnal Gyűjtő. Kisfogház. Halk kopácsolás. Rácsot, vak ablakot tavasz legyint. „Az udvaron akasztás lesz megint. Folyik tovább, pajtás, a gyilkolás.” „Gyújts rá, barátom!” Mély szelíd harang kong messziről „Egy hét és nyolc kötél. Ki megy ma –– Angyal, Kósa, Szente, Szél?” Egy zárka nyílik s felsüvít a hang: „Fiúk... Hazánkért... Isten veletek... Erdősi búcsúzik most tőletek.” Valaki sír. Lépések. Lánc kocog. Kinn: „Éljen a szabadság! Gyilkosok...” Aztán csönd. Társam így szól: Már nem él.” S kezemben ég a cigaretta még. (Krassó György 1958-s, börtönben írt verse. Mostanában lenne 80 éves.)
Antigoné
2012. október 23. 11:50
Szegény Krassó, ha nem hal meg, öngyilkos lett volna, amikor látja, hogy milliárdos Kádár-örökösök ülnek újra a nemzet nyakán, hogy egyik -politikai- elnyomást a másik- a gazdasági - követi. A Krassó-féle forradalmárok - a "másik" oldalon szegény Dénes (Csengey) nem bírták volna elviselni az elmúllt 22 évet.
kjkj945
2012. október 23. 11:49
Harczunk nem a nemzetiség, hanem a KÖZSZABADSÁG harcza az absolutizmus ellen. Győzelmeink elődiadalai a világszabadságnak... Kik sorainkban küzdenek közcélunk, a szabadság mellett, akármelyik nemzetbéliek legyenek, mindnyájan testvérekül tekintendők. Aulich Lajos
nyugalmazott tanár
2012. október 23. 11:45
A bitang Kádár jogutódai és örökösei még mindig itt lebzselnek a nyakunkon, el kellene végre takarítani ezta söpredéket. A nemzettől és erkölcstöl függetlenedettekkel együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!