Köpönyeg, OMSZ, új meteorológiai törvény

2012. október 27. 10:42

A Köpönyeg csapata üdvözöl minden szakmaiságot szolgáló jogszabály-alkotást.

2012. október 27. 10:42
Köpönyeg
Köpönyeg.hu

A Köpönyeg csapata üdvözöl minden szakmaiságot szolgáló jogszabály-alkotást.

A napokban a 
sajtóból jutott tudomásunkra, hogy hamarosan elfogadásra kerül a meteorológiai törvény, mely végre rendezi az állami- és a magánszolgáltatók viszonyát. A törvény tervezetét ugyan még nem ismerjük, de örülünk neki, amennyiben a szakmai közösséget támogatja.

Mi a Köpönyeg.hu csapataként a kérdésben a meteorológusok oldalán állunk, a jövőben is fenntartani kívánjuk hobbi, illetve amatőr meteorológiai tevékenységünket, továbbra sem az OMSZ céljai és feladatai ellen, hanem azok mellett.

Miután előrejelzéseink nem az OMSZ adataira épülnek, és az OMSZ közérdekű adatain kívül más információt nem használunk fel tőlük tevékenységünk során, nem építünk mérőállomás-hálózatot, és nem értékesítjük tovább hobbi szinten elkészített időjárás-előrejelzéseinket (annak ellenére, hogy foglalkoztatunk meteorológust); ezentúl is a jogszabályoknak megfelelve, és az OMSZ szerepét tiszteletben tartva szeretnénk az időjárás iránt érdeklődők igényeinek megfelelni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. október 27. 13:07
Felhőfajok Latin név; Rövidítés; Magyar név; Szint Cirrus; Ci; pehelyfelhő; magas Cirrocumulus; Cc; bárányfelhő; magas Cirrostratus; Cs; fátyolfelhő; magas Altocumulus; Ac; párnafelhő; középmagas Altostratus; As; lepelfelhő; középmagas Stratocumulus; Sc; gomolyos rétegfelhő; alacsony Stratus; St; rétegfelhő; alacsony Cumulus; Cu; gomolyfelhő; alacsony Nimbostratus; Ns; esőrétegfelhő; több szintet átfog Cumulonimbus; Cb; zivatarfelhő; ugyis jönnek-mennek nincs befolyásunk rájuk.
Kommentelő
2012. október 27. 11:56
Államosítás, központosítás, komplett szakmák kivégzése...honnan is olyan ismerős ez? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!