Krumplileves? Moslék!

2012. október 15. 08:42

A regisztráció önkéntes, a felsőoktatás ingyenes, Óceánia mindig is Eurázsiával folytatott háborút.

2012. október 15. 08:42
Ceglédi Zoltán
HVG

„A Turul Orbán Viktor szerint a nemzeti együttműködés jelképe. Matolcsy és a cselédek szerint »egyenlegjavító program« az a beismerés, hogy a visszaesés nagyobb, a növekedés pedig kisebb lesz, mint amit a kormány korábban tervezett. Sőt, a visszaesés az »negatív növekedés«, a kudarc meg unortodox siker, egy semmit nem érő sajtpapír pedig »garancia« arra, hogy a baltás gyilkos nem lesz szabadlábon futkározó nemzeti hős Azerbajdzsánban. A sajtószabadság növelése cenzúrázott híradókat, otromba Klubrádió-betiltási hadjáratot jelent, akár a jogerős bírósági döntés ellenében is.

Az igazságügyi miniszter szétteszi a kezét a tévében, hogy neki van ugyan véleménye, de a fontos jogszabályok (például a választás szabályait alapvetően átíró javaslatok) egyéni képviselői indítványra születtek, nem az ő minisztériumában, és erről kormánydöntés sincsen. Az érintettekkel, szakértőkkel, civilekkel sem egyeztetnek a törvényekről – na, ezt meg Nemzeti Együttműködésnek hívják. A Nemzeti Konzultáció kérdőívein már eldöntött ügyeket akarnak utólag megkonzultálni, »az emberek akaratára« hivatkoznak, miközben a borítékokat eleve lehetne a vegyipari szakszervezetnek postázni, szecskázza fel izibe, hiszen az emberek szóba sem állnak már a kormánnyal. Munkahelyvédő akcióprogram is zajlik épp – az óriásplakátokon, miközben a munkahelyeket teremteni képes tőkét kiseprűzzük az országból.

Valószínűleg annak idején Kádár János se gondolta komolyan azt az igényét, hogy a krumplileves legyen krumplileves. Békeharc, hanyatló nyugat és az ő ópiuma A tanúban - van gyakorlatunk, hagyományunk, múltunk az ilyen fonák beszédben. De előbb-utóbb mindenkinek muszáj megkóstolnia azt, amit főzött, és hiába dicsérte a löttyöt odáig fennhangon az összes öltönyös-kosztümös papagáj, ki fog derülni: nem krumplileves az, hanem moslék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. október 15. 14:43
"A regisztráció önkéntes, a felsőoktatás ingyenes, Óceánia mindig is Eurázsiával folytatott háborút." A CCCP meg azt jelenti, hogy Ceglédi Cigány Cintányérba Pisál.
birkakaka
2012. október 15. 13:10
Magyarok vakvágányra futását Istvánnak köszönhetjük! Nem ünnepelni kellene hanem szemétbe dobni.Nála méltóbb királyaink voltak.Mégis egy véreskezű diktátort nemzetére idegen hadsereget hívó királyt ünnepel a nép.Akár Nagy Imrét.Kádár csak ezek méltó követője volt!
balint60
2012. október 15. 12:36
Hát igen, nincs új a nap alatt; ahogyan annó a "szocializmus" is fosztóképzővé vált, hisz bármihez is ragasztották hozzá az elvtársak, annak pont az ellenkezője volt igaz, úgy született újjá az orwelli "new speech" az Orbán-rendszerben. Még szerencse, hogy a "zemberek" újból képesek lefordítani és helyesen érteni az új-fidesz nyelvet.
magnamater
2012. október 15. 11:43
Elszomorító, hogy nálunk mindenkinek az a kényszerképzete, a többpártrendszer célja, hogy mások nyakát kitörje, és nem az, hogy a dolgokat különböző szempontokból megvitatva, ráleljenek a helyes útra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!