Így gondozd a magyarodat

2012. október 16. 16:09

Janics papíron magyar, sőt kétségtelen, szereti is ezt az országot, de szívében szerb.

2012. október 16. 16:09
Bohus Péter
Sport Géza

„Janics Natasa elbúcsúzott. A magyar sport és a szurkolók rengeteg sikert és diadalt köszönhetnek neki. De a legtöbbet a magyar szövetség, amelynek sikere például Janics sikerességének függvénye.

Janics papíron magyar, sőt kétségtelen, szereti is ezt az országot, de szívében szerb. Ezért is pályafutását otthon fejezné be, együtt a családjával. És mi történik? A magyar szövetség és az olimpiai bizottság mindent elkövet, hogy Janics visszatérése Szerbiába minél több akadályba ütközzön. 150 ezer eurót kérnek a szerbektől, noha a magyar szövetség költségvetése egymilliárd fölött van, míg a szerbekről köztudott, hogy egyedül nem képesek ezt a pénzt előteremteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2012. október 17. 08:58
Nyugodtan mehet oda ahová én gondolom!!
Kandeláber
2012. október 17. 08:18
Nyert nekünk egy csomó érmet, ok. Nyugodtan mehet oda, ahová akar, nem röghözkötött jobbágy. Ha pénzt kér érte a szövetség, jól teszi. A szabad verseny híveinek ez nem tetszik? De érdekes.
Forsz
2012. október 17. 00:30
Ez nem méltányossági kérdés már régen (bár úgy is lehetne kezelni); azt kell megnézni, hogy miként működnek ezek a dolgok a nemzetközi sport világában és ahhoz kell igazodni. Janics Natasa esete annak az új törvénytervezetnek a helyénvalóságát bizonyítja, amelynek elfogadása esetén kötelezővé fogják tenni az élsportolóknak, hogy írjanak alá egy kötelezettséget, amennyiben elhagyják a magyar állampolgársághoz kötődő sportéletet és más ország sportolójaként kívánnak a későbbiekben szerepelni, vissza kell fizetniök a képzésükre és eltartásukra költött pénzt a magyar államnak. Amelyikük pedig ezt nem írja alá, az nem részesül a javadalmazásból. Ugyan így kell a felsőoktatásban is, annak teljes spektrumában eljárni - nagyon szigorúan. Lépjünk már ki a balek szerepkörből, mert nem vagyunk annyira gazdagok, hogy hagyjuk fejni magunkat.
Karakó
2012. október 16. 19:54
Nem az, hogy "papíron magyar, szívében szerb", hanem a történet végkifejletének fényében "testében kiváló (él)sportoló, lelkében pedig ócska kupec"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!