Nem pártot alapítottunk

2012. október 29. 09:31

Az MSZP egy nagyon erős párt, de egyedül nem képes arra, hogy véghezvigye a fordulatot. Kölcsönösen egymásra vagyunk utalva. Interjú.

2012. október 29. 09:31
Bajnai Gordon
Blikk

Az MSZP-nél nem érezték hátba támadásnak, hogy mozgalmat alakított, és konkurenciát csinált nekik?

Nem pártot alapítottunk, és főleg nem az MSZP ellenében. Nem azt akarjuk, hogy az MSZP szavazói mondjanak le a pártjukról, és támogassanak mást, például minket. Mi egy mozgalmat hoztunk létre, ahova várunk minden demokratát, aki változást akar. Anélkül, hogy meg kellene tagadnia azt, amiben hisz. Olyan vérlázító választójogi törvényt kényszerített rá az országra a kormány, hogy nincs más lehetőség, csak az összefogás. Azok az országok tudnak fejlődni, ahol létezik erős politikai közép, amely nyugodt erőként képes fellépni a megosztás és szélsőségek ellen. Ennek a megteremtésén dolgozunk.

A választásokon azért elindul? És ha igen, milyen posztért?

Jó, hogy ezt a kérdést most egyértelműen tisztázhatjuk. Bárki, aki ma személyi kérdésekről beszél, az árt az ügynek. Nem hiszem, hogy jó üzenet lenne a választók felé, hogy még meg sem alakultunk, de máris pozíciókat osztogatunk. Ilyen kérdésekről azoknak kell dönte­niük legkorábban jövő nyáron, akik szereplői lesznek a mozgalomnak.

Az MSZP benne lesz ebben a körben? Egyelőre csak a Demokratikus Koalíció jelezte, hogy ön mellett állnak.


Az MSZP egy nagyon erős párt, de egyedül nem képes arra, hogy véghezvigye a fordulatot. Kölcsönösen egymásra vagyunk utalva. Ráadásul egy új politikai korszakhoz nem is elég egyetlen párt győzelme, világnézete vagy programja. Közös nevezők kellenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyarpaprika
2012. október 29. 19:36
Kadar az orosz tankok tamogatasaval jutott hatalomra,Bajnai az amerikai szponzorok penzevel akar. Mindenki,aki kulfoldi hatalmak erdekeit kiszolgalva,azok segitsegevel akar ORSZAGOLNI,az HAZAARULO!!!
peterd127
2012. október 29. 17:16
hihetetlen hogy ennyien beveszik a libafos dumáját úgy tűnik tényleg hosszútávú memória nélkül született a magyar...
vizesnyolcas
2012. október 29. 15:25
Érdekes, hogy éppen a Bajnainak szurkoló hitgyülisek lapjában jelent meg a következő cikk. http://hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa (Na jó, lehetett olvasni a témáról máshol is pl.: http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/privat_bank/regios_csucstartok_vagyunk_adoelkerulesben.170697.html) Mondom, érdekes, mert milliárdos vagyonok adóparadicsomokba eltüntetésének egyik profi zsonglőre éppen Bajnai lehet: http://atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/.
tunde04
2012. október 29. 15:15
"És, ha a rossz politika tönkreteszi a hazánkat, akkor nem nekünk kell elmennünk, hanem a rossz politikának." Mekkora nagy igazság! Te Gordon! Nagy igazságok léteznek a földön és te ezt kimondtad. Csak pár évet elkéstél vele! Akkor kellett volna járatnod a szádat amikor gyurcsány haverod elküldte hazánkból a fiatalokat, mert ugye a bolgár fiatalok eltudnak menni külföldre dolgozni, a mieink nem. meg akkor is mondhattad volna, amikor szintén a pápai fenegyerek azt találta mondani, h "Tessék, lehet menni, majd mi elleszünk a nyugdíjasokkal." tudod mit Lúdmilla! rohadjatok bele a cipőtökbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!