Robbanásközeli állapotban

2012. szeptember 12. 08:51

A görögök felelősségének elismerése nem változtat azon a tényen, hogy az EU–IMF–EKB „szoríts meg minél jobban” receptje nem működik.

2012. szeptember 12. 08:51
Wéber Balázs
Világgazdaság

„A görögök felelősségének elismerése azonban nem változtat azon a tényen, hogy az EU–IMF–EKB »szoríts meg minél jobban« receptje nem működik. Részben azért nem, mert mélyíti a recessziót és egekbe lövi a munkanélküliséget, valamint talán azért sem, mert a görög társadalomban elpattant egy húr, és az emberek a trojkára egyre inkább megszállóként, kormányukra pedig áruló kollaboránsként tekintenek.

Hogy mindezek ellenére miért ragaszkodnak a nemzetközi szervezetek nagyrészt eddigi válságkezelő módszereikhez, az egyelőre rejtély. Nem kell azonban nagy jóstehetség ahhoz, hogy ebből előbb-utóbb totális gazdasági összeomlás és akkora társadalmi robbanás lesz, amelybe a brüsszeli és washingtoni irodák ablakai is beleremeghetnek – márpedig mindez senkinek sem lehet érdeke.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!