Barroso ébredése

2012. szeptember 28. 08:20

Igazságos-e, hogy miközben kiszivattyúzzuk a pénzt a nyugdíjrendszerből, az egészségügyből, az oktatásból, addig egyre nagyobb hozamokat fizetünk ki a pénzpiaci szereplőknek?

2012. szeptember 28. 08:20
Wéber Balázs
VG.hu

„Az Európai Bizottság elnöke ennél a pontnál megint hosszasan elgondolkodott, majd újabb kérdések sorát szegezte magának. Valóban csupán arról van-e szó, hogy ezek a dühös emberek hosszú évekig lehetőségeiken felül éltek, és nem bírják elfogadni, hogy most húzni kellene a nadrágszíjon? Valóban igaz-e az a mainstream médiában előszeretettel hangoztatott nézet, miszerint »a reformok bizony fájdalmasak, de hát át kell rajtuk esni«, és ha ezt a társadalmak nem bírják elfogadni, akkor az az éretlenségüket, nem pedig az intézkedések alapvetően elhibázott voltát bizonyítja?

Barroso ezek után vett egy még nagyobb levegőt, és így folytatta: valóban szolgálják-e ezek a lépések azoknak az embereknek az érdekeit, akik engem hatalommal ruháztak fel? Igazságos-e, hogy miközben fokozatosan kiszivattyúzzuk a pénzt a nyugdíjrendszerből, az egészségügyből, az oktatásból és ezzel tömegeket hozunk egyre lehetetlenebb helyzetbe, addig kénytelen-kelletlen egyre nagyobb hozamokat fizetünk ki a pénzpiaci szereplőknek? Lehetséges-e, hogy ezek a szerencsétlenek nem is annyira a megszorítások miatt lázadoznak, hanem azért, mert megrendült a bizalmuk azokban, akik az ő szolgálatukra esküdtek fel, és már nem hiszik el, hogy minden az ő érdekükben történik?

A portugál politikus, aki tisztségétől függetlenül alapvetően humánus és klasszikusan jó ember benyomását kelti, ekkor tágra nyitotta szemét, és olyan tekintettel meredt íróasztalára, mintha egy régóta húzódó dolgot billentett volna helyre magában. Néhány pillanattal később sietős mozdulatokkal tárcsázta előbb Christine Lagarde -ot, majd Olli Rehnt, végül pedig Mario Draghi t, mindegyikőjüknek ugyanazt az üzenetet hagyva: sürgősen beszélnünk kell!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. szeptember 28. 11:15
Bar rossz ó felébredt, többet nem fogja a magyarokat csesztetni?
Soma
2012. szeptember 28. 11:06
"Igazságos-e, hogy miközben kiszivattyúzzuk a pénzt a nyugdíjrendszerből, az egészségügyből, az oktatásból, addig egyre nagyobb hozamokat fizetünk ki a pénzpiaci szereplőknek? " --- A kérdésben a válasz.....
koronaszepe
2012. szeptember 28. 09:32
" A mi ripacsunk is megirigyelhette volna. " A mi "ripacsunkra " hatványozottan igaz mindez. Megállunk a saját lábunkon, nehogymá' bárki beleszóljon, kiebrudaljuk az olcsóbb finanszírozás lehetőségét, miközben pusztul minden, zsugorodunk, emberek milliói billegnek a bér és létminimum környékén. Mindez miért ? Büszkeség, rátartiság, unortodoxia ?
kukagyerek
2012. szeptember 28. 09:27
"Barroso ébredése" Ez a faszi soha nem fog észhez térni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!