Polgári Magyarország 2012

2012. szeptember 06. 16:14

Miért van az, hogy 14 évvel a „van más választás” ígérete után rendre az Állatfarm utolsó jelenete ugrik be?

2012. szeptember 06. 16:14
Rajcsányi Gellért
Mandiner

Vastag bőrű polgármesterről hozott le videót a Vastagbőr: a mohácsi Szekó József láthatóan nem retten meg a kényelmetlen kérdésektől, épp ellenkezőleg. Szekó '98 óta Mohács polgármestere, emellett 2010-től parlamenti képviselőként is erősíti a NER-t – s eközben felesége az önkormányzat városfejlesztési osztályának helyettes vezetője; de Mohács Leslie Knope-ja emellett a fejlesztési csoport vezetője, sőt, pár éve már a mohácsi hőszolgáltatót is ő vezeti. Sztahanovista házaspár, na.

Szekó József egy tavaszi videófelvétel alapján nem illetődik meg az ellenzéki városatya nepotizmusra vonatkozó kérdéseitől, sőt, rögtön ellentámadásba lendül: megvonja a szót, majd rendbírsággal sújtja az akadékoskodni merészelő ellenzéki képviselőt, végül – miután kikérte magának annak személyeskedését – frappáns személyeskedéssel végzi a rövidre zárt vitát. Egyébként úgy tűnik, Mohács nem csak 1526-ban volt kemény hely: a városi politikát köpködések, verekedések színesítik.

Szekók persze mindig is voltak, amióta csak létezik a magyar glóbusz, de vajon miért van az, hogy 14 évvel a van más választás ígérete után rendre az Állatfarm utolsó jelenete ugrik be az ilyen sztorik hallatán, ilyen figurák láttán?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
én vagyok a.
2012. szeptember 07. 15:11
Ilyen polgármester nem is létezhet! Miért? Mert megválasztotta a többség, tehát ő volt a legjobb! Ilyenkor a normális ember átérzi ennek a felelősségét, tehát visszafogottabb lesz! Úgy, ahogy a 2/3-s kormányunk! Ja, vagy egyazon dologról szólhat a cikk? Hm!
Karel Göth
2012. szeptember 06. 19:39
Egy kicsit kevés itt a kommentár... Feltűnt másnak is? Az idézett tavaszi videofelvétel pedig: http://youtu.be/qFSg5jzaOAI
aztabazta
2012. szeptember 06. 19:10
"Miért van az, hogy 14 évvel a „van más választás” ígérete után rendre az Állatfarm utolsó jelenete ugrik be?" Mert elkurtatok ! Nem kicsit, nagyon ! Sikerult tulszarnyalnatok meg Gyurcsanyt is !
atatürk
2012. szeptember 06. 18:28
Ez jobb, mint Észtország... Go RG, Neked kell csinálni és szerintem jól csinálod. Ha látsz egy alkalmatlanságot, attól még az alapjaid jók lehetnek, de akkor mondani is kell... most ez volt Orwell másról is írt (nyilván tudod, pl. Katalónia, Wigan stb) az állatfarm talán nem is a legjobb, de ez már ítészek dolga, ha viszont ez jut eszedbe, akkor az emlékeztető még iszonyúbb, mert a szar pitiségnél aligha van rosszabb és ha egy párt nem tud jobbakat gyűjteni, akkor készüljön arra, amire a MASZOP és SZADESZ. Mindíg van új megoldás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!