Kitalálta, hogy legyen mit legyőznie

2012. szeptember 08. 11:23

És mi hiába tudjuk, hogy hosszú távon ezzel mindnyájan meg fognak bukni, mert sajnos egy időre velük fog bukni az ország.

2012. szeptember 08. 11:23
Lévai Júlia
Galamus-csoport

Ám mihelyt ez a kijelentés elhangzott, Orbán abban a pillanatban két szék között a pad alá esett, és nyilvánvalóan rákényszerült, hogy visszahátráljon az IMF-hez. Ez viszont – különösen, hogy addigra már a teljes udvari sajtó az ő áldozattá válásával volt teli – azt a rémes látványt rejtette magában, hogy ő maga továbbra is inkább az áldozati szerepbe ragad bele, miközben ha valami, akkor éppen az IMF jelenhet meg a megmentők megmentőjeként a magyar égen, a gaz azeriekkel szemben!

Ez nyilvánvalóan tűrhetetlen, így nagyon gyorsan ki kellett találnia valamit, hogy továbbra is az IMF legyen a »gonosz«.

Mivel tudta, hogy elképesztően lassú, az ő érdemi leleplezésére képtelen ellenzékkel áll szemben, könnyű szívvel vállalta azt a rizikót, hogy egy hazugsággal álljon elő, és elő is állt »az IMF nemzethalál-listája« ötletével. Ezt pedig azért találta ki, hogy másnap legyőzhesse a belőle következő veszélyeket. Kicsit kivárt, amíg az ország megpróbál ebből a knockoutból a négykézláb állásig elvergődni, majd alig huszonnégy órával később már közzé is tette a mondatot, amellyel visszatornázta magát a megmentő szerepébe: ezúttal attól fogja megszabadítani az országot, hogy egy alávaló, elképesztően galád és a nemzet minden porcikájára nézve ártalmas feltételrendszerrel kelljen egyezségre jutnia az IMF-fel. Miáltal utólag annak a vargai mondatnak a végtelen koherenciája, valamint eredeti értelme is azonnal megvilágosodott, miszerint »nem lehet megúszni az IMF-hitelt«. Egyszersmind hülye lett csinálva mindazokból, akik a másik oldalon több napon át nagy energiákkal tetszetősebbnél tetszetősebb elméletek fölállítására pazarolták a drága idejüket, hogy elmondhassák: a kormány körüli emberek már teljesen meg vannak zakkanva, és csupa egymásnak ellentmondó dolgok jönnek a szájukból kifelé, úgyhogy az ellenzék sminkelheti magát a föllépésre.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bonzo
2012. szeptember 09. 08:57
Ugy látom ment a kör-sms a balhibbant kommancsoknak, üzembe helyezték magukat. Lehet örjöngeni egésznap, különben nem lesz lové, ha nem nyomjátok tele a mandit a fröcsögéseitekkel. Irjanak ki uj választást, hogy vegyék észre magukat, megint elkenjük a szájukat. Jobbiknak a belügyi tálcát azok ledarálnák ezt a hisztériázós bandát persze a demokrácia jegyében.
Szaki
2012. szeptember 09. 08:40
Ballibék lerombolták hazánk gazdasát ,emiatt nem vagyunk független önálló ország.Minden bajunknak ez a fő oka.Galambducék megint osszák az észt csak nem sokan kérnek belőle.
pepi
2012. szeptember 08. 22:53
Annyira izgulok, hogy orbáncica tényleg megvéd minket a rút IMF eröszakos hitel feltételeitöl ? Tényleg sikerül a baltás pszichopatának a feltételeit ráeröszakolnia az IMF-re ? Az IMF szinte remeg, hogy kölcsönt adhasson nekünk, valószínüleg bármivel zsarolhatóak, mert ha nagyon ki akarunk baszni velük, akkor majd csakazért sem fogunk velük megállapodni. Nem lennék az IMF helyében. Eszemfaszom, ebben az országban már mindenkinek elment az esze ?
Ászok
2012. szeptember 08. 20:05
Bizony már megint rajta kapták a kis ripacsot. Pedig azt mondta ő sohasem hazudik. Rodolfó "csak a kezemet nézzék". Nem jut eszembe ki mondhatta a választások elött a nagybecsü mondatot,hogy ne azt nézzék mit mondok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!