Magyarország a vesztes

2012. szeptember 07. 13:25

A magyar kormányt láthatólag váratlanul érte az azeri baltás ügyében kirobbant nemzetközi botrány.

2012. szeptember 07. 13:25
Hörcher Ferenc
Mos Maiorum

„A magyar kormányt láthatólag váratlanul érte az azeri baltás ügyében kirobbant nemzetközi botrány. Ha más nem, ez biztosan arra utal, hogy rosszul mérték fel a helyzetet, hisz nem (jól) készültek fel az ügy kommunikációjára. Ám ennél sokkal nagyobb lehet a baj. A felháborodással szembesülve az illetékesek valószínűleg súlyos politikai mérlegelési hiba eredményével szembesültek. Ilyen helyzetben egy módja van a hiba korrigálásának: ha a felelős megnevezésre kerül, és lemond. Hisz a jelek szerint párthovatartozástól független az ügy megítélése: valaki rosszul döntött. Ha nem mond le senki, akkor az ügy a kormányra és vezetőjére ég. E tekintetben a helyzet kísértetiesen hasonlít Schmitt Pál esetére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2012. szeptember 08. 10:38
Akkor íme az a tény, amit nem volt képe lehozni ennek a gerinctelen Mandinernek, miközben napok óta keverte itt a szart. Gazemberek! Minden érintett szégyellje magát, Mandistul, LMP-stől Rényi Andrásostól! "Az örmények csak ne ugráljanak! Az [origo]-nak nyilatkozó azeriek a baltás gyilkos kiadásának védelmében egytől egyig arra hivatkoztak, hogy Örményország korábban ugyanígy mentette ki saját embereit. Örményország 2001-ben hozott haza hősként egy francia börtönből kiadott örmény robbantót, aki ugyan nyolc embert ölt meg, szabadulását mégis kitörő örömmel fogadták Örményország legfelső vezetői is. Az örmény származású Varoujan Garabedian 1983-ban a párizsi Orly reptéren akarta felrobbantani a Turkish Airlines török légitársaság egyik gépét, de mivel a csomagjában feladott bomba előbb lépett működésbe, a társaság check-in pultja repült levegőbe. Az Azerbajdzsánban terroristának tekintett férfit, aki korábban az ASALA (Titkos Örmény Hadsereg Örményország Felszabadításáért) tagja volt, egy francia bíróság életfogytig tartó börtönre ítélte. Az örmény lobbi, a francia hatóságokat ostromló kegyelmi kérvények azonban elérték, hogy 17 évnyi raboskodás után kiadják Örményországnak, ahol Jereván polgármesterétől lakást, munkát kapott, és az örmény miniszterelnök is ünnepélyes keretek között fogadta. "Ez ugyanaz a sztori, mint Safarové" - mondta az [origo]-nak Ruszlán. "Szóval, ha Safarov nem is tett jót a budapesti gyilkossággal, az örmények kiakadása hatalmas képmutatás. Az örmények csak ne ugráljanak, ők az utolsók, akiknek ez ellen bármi kifogásuk lehet". Forrás: origo
jerom960
2012. szeptember 08. 08:25
Láttam egy véleményt az Echo Tv-ben,ezzel értek egyet,ajánlom átgondolni: A magyar külügy nem ekkora hülye,csak muszály volt egérutat hagyni a baltásnak.Ugyanis Azerbajdzsán szomszédos Iránnal,háború esetén létfontosságú,hogy amerikai és izraeli szárazföldi csapatok ott állomásozzanak,az azeriek többek között a baltást is kérték cserébe.Nekünk ezt parancsolták és a balhét el kell vinnünk.Obama pedig természetesen,mint aki semmiről nem tud,aggályát fejezi ki,csak azért,hogy közben az amerikai-örményeknek is megfeleljen,mert jön a választás.Mi előre tudtuk,hogy otthon kegyelmet fog kapni,de nem tehettünk mást.
nisz
2012. szeptember 08. 07:16
Kicsit elszomoríró, amit a kommentekben láttam. A baltásügy mérete ugyanis nem akkora, hogy abba a kormány belebukjon. Ami abból kijöhet (és az ellenzék számára siker lenne) az egy miniszteri lemondás. Néhányan a jobbközép oldalon úgy gondoljuk, hogy ez szükséges is ahhoz, hogy hazánk rendezhesse kapcsolatát az örményekkel. Ez számunkre fontosabb, mint az hogy az ellenzék egy presztízscatát nyer. (A nemzeti érdek ugyanis meg kell, hogy előzze a pártszimpátiát). Az ellenzéki hozzászólók ezzel szemben ebből az ügyből akarják kihozni Orbán bukását, a fidesznyikek pedig személyeskedő hangvétellel lőnek minden kormánykritikus észrevételre. A magyar közéletnek nem így kéne kinéznie!
kvázi
2012. szeptember 08. 06:38
Milyen az a kormány, amely: kötelezővé teszi az erkölcstant, miközben szabadon enged egy gyilkost, aki meggyilkolt egy alvó embert a származása miatt? egy napon belül háromszor hazudik az IMF hitelről, majd két fogás között Facebook-os videóban utasít el nem létező gazdasági követeléseket, csak hogy elterelje a közvélemény figyelmét az elmúlt 22 év legaljasabb pénzszerző ember-ajándékáról? tízmilliárdokat költ kitalált fenyegetések elhárítására, de képtelen megtalálni egy betiltott szervezet nyilvános félkatonai akcióját? szerint Magyarország ma jobban teljesít a válság kezelésében, mint Nyugat-Európa, miközben az ország bruttó hazai terméke (GDP) 1,3 százalékkal csökkent, a versenyképességünk visszaesett és szeptemberre az államháztartás hiánya elérte az éves előirányzat 97,1 százalékát? olyan országoktól kuncsorog pénzért, amelyeknek ismertetőjele, hogy semmibe veszik közös európai értékékeinket, a szabadságot és a demokráciát? fűhöz-fához dörgölőzik, csak azért, hogy ne kelljen szembenéznie az általa megálmodott Nemzeti Együttműködés Rendszerének teljes anyagi és erkölcsi csődjével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!