Éhség és összefogás

2012. szeptember 16. 10:33

Nyugodtan lehet hisztizni, de Gyurcsány Ferenc megcsinálta. Egy hét alatt összébb hozta a demokratikus ellenzéket.

2012. szeptember 16. 10:33
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Gréczy blog

A tüntetés napjának délelőttjére aztán összeállt a kép. Az MSZP elnöke is megértette, hogy olyan pillanathoz érkeztünk, amikor lépnie kell. Az nem lehet, hogy korábbi kihívója, Szanyi Tibor, sőt, elődje, Lendvai Ildikó kétszer is kimegy a Kossuth térre, videóüzenetet is mond, a párt hivatalos vezetése pedig hallgat. Mesterházy Attila fontos lépést tett a tüntetés utolsó pillanatban bejelentett támogatásával, ahogy ugyanezt megtette Kónya Péter, a Szolidaritás vezetője is. Örülök, hogy így döntöttek. (És nem gondolom, hogy ellopták a sót:))

Nem szeretnék belemenni a számháborúba, hogy hányan voltak a Batthyány-örökmécsesnél. A fotók önmagukért beszélnek. A tér zsúfolásig megtelt, még a környező utcákba is beletorkollt a tömeg. Ez lett az elmúlt két év legnagyobb, párt által szervezett Orbán elleni demonstrációja. És ezt a Demokratikus Koalíció szervezte meg. Gyurcsánynak nemhogy nincs vége, most indul el újra, és a demokratikus ellenzék megkerülhetetlen szereplője lesz. Fontos része a reménybeli egésznek.

Az éhségsztrájk következményeként a demokratikus ellenzék közelebb került egymáshoz, mert az országban éhség van az összefogásra is. A párbeszéd elkezdődhet - legalább is a DK, az MSZP és a Szolidaritás között. Azonban óva intenék mindenkit az eufóriától. A majdani miniszterelnök-jelöltről sem kell most dönteni. Másfél év van a választásokig. Addig a pártok még átesnek egy tisztújításon is. Arról nem is beszélve, hogy előbb közösen vállalható nemzetmentő program kellene, és csak ahhoz egy ember, aki azt megvalósítja. Ha odaérünk, olyan személyt kell támogatni, akivel a legnagyobb az esély a győzelemre. Hogy ez ki lesz, ma nem tudható.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2012. szeptember 16. 16:54
Zsóti!Gyurcsánynak vége,csak te,meg a hozzád hasonló idióták nem fogjátok fel,mert még ehhez is hülyék vagytok.
Bertorelli
2012. szeptember 16. 15:46
Hát ez zseniális. Ellenzéki összefogás ? Zsóti. Mind az 1250 db ember, aki ott volt veletek ????? Milyen ellenzéki összefogásról beszélsz ? Az LMP ? A Jobbik ? Én csak egy nyugger tea délutánt láttam, ahol a XIII -ból kiballagtak a jó levegőre a szépkorúak. Velük akartok választást nyerni ? Velük akartok új országot építeni ? A 81 éves János bácsikkal, meg Julis nénikkel ???? Zsóti, baszod. A Ferit meg visszacsempészni a partyba, sokat fog még érni. Nekünk a jobboldalnak. Javaslom még az SZDSZ reaktiválását is hasonló okból. Sima győzelem lesz.
Tervuren Dog
2012. szeptember 16. 15:01
Nem veszed észre, hogy te hisztizel kretén? Szerintem jobban tennéd, ha szép csendben befognád azt a mocskos komcsi pofád.
magnamater
2012. szeptember 16. 14:58
Tíz éve kellett volna így tenni,kölcsönkérés helyett inkább éhezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!