Hónaljszag a székesegyházban

2012. augusztus 29. 18:30

Mire jó ez a kispályás templomi rugózás, ez a savanyúan izzadságos bulika? Miért kell a feminizmust rossz hírbe hozni és elhallgatni keresztényi, sőt evangéliumi gyökerét?

2012. augusztus 29. 18:30
Szabó Béla István
Gondola

„A híreinkből, honi híreinkből ezt nem nagyon lehet kihüvelyezni. Az esemény még februárban folyt le, az orosz választás közvetlen előidejében. A fentebb felfejtett nevű hölgycsapat behatolt a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházba és az oltár –, pontosabban az azt eltakaró ikonosztáz, azaz szentképfal – előtt énekeltek valamit és bohócos ruhába és maszkba öltözötten táncoltak, emelgették a lábukat, mint valaha a felhevült kán-kán táncos párizsi masamódok. Azaz mutogatták a pussy-jukat. Azt mondják, a dalszöveg sem az orthodox népénekeskönyvből származott, s oda talán még siker esetén sem lenne beilleszthető.(...)

Az Elnök verejtékes, mezítelen felsőtesttel, késsel ment vadászni (vagy hogy is volt; az épülő hagiográfia kissé kusza nekem), az ukrán Femen-aktivista szilikonos, meztelen felsőtesttel, motorfűrésszel döntötte ki az út menti feszületet.

Istenkáromlás? A Harag Napja jön? A Jóisten immár kétezer éve nem haragszik ránk. Vallásgyalázás? Az. A vallás az embereké. A vallásgyalázás emberiesség elleni bűntett. Rendjén való a kirótt emberi büntetés. Akik a ricsajozók szabad ricsajozásáért protestálnak, a parttalan gyűlöletkeltés mellett állnak. A megismételt templomrombolás érdekében szervezkednek.

Kinek jó ez? Milyen érdekek jelennek itt meg? Mire jó ez a kispályás templomi rugózás, ez a savanyúan izzadságos bulika? Miért kell a feminizmust rossz hírbe hozni –, ne higgyük, hogy ez csak mellékmotívum –, és elhallgatni keresztényi, sőt evangéliumi gyökerét?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. augusztus 30. 15:06
Hogy nem olvasnak Zoknit, az megbocsátható. (Most az egyszer elnézem...) De állást foglalnak, hogy előtte nem olvasnak újságot sem, az felháborító. (Barom Szerző, főleg!! Miért nem néz utána, ostoba, mielőtt összenyálazza a klaviatúrát!?) Ideidézem magamtól:"... 3. Tájékozódjunk. Érdekes tényeket tudhatunk meg a történtekről: - Putyin elvben már minden lehetőséget kimerített, hogy újraválasztassa magát (lejárt ciklusok, bábfigurák maga "fölé" választatása stb.) februárban. - Ezért a szó legszorosabb értelmében IS kiiktatta a politikai vetélytársakat (pl. volt, akit máig börtönben tart...), majd - év elején meghekkelte a választásokat, a legkülönfélébb csalásokkal, elfoglalta a bíróságokat, melyeknek ezeket ki kellett volna vizsgálnia, és NYERT minimális többséggel... 4. A lányok EZÉRT mentek februárban a templomba, mert már nem volt más lehetőségük, csak a fohász, hogy vigye az ördög akárhová a Putyin cárt. És EZÉRT büntették meg őket...." Később írtam kiegészítésképpen:".... A rövidség kedvéért nem említettem meg egy apróságot - gondoltam annyi elég, hogy láthassuk a dolog inkább politikai, mint teológiai jelentőségét. Tehát, hogy Kirill pátriárka "Isten csodájának" minősítve Putyint, felhívta a híveket, hogy rá szavazzanak. Az "ima" egyébként úgy kezdődik, hogy "Szűz Mária, Isten Anyja, száműzd Putyint, száműzd Putyint,/Szűz Mária, Isten Anyja, száműzd őt, így imádkozunk hozzád!"..." Tehát ennek a dolognak a lényeget illetően csak annyiban van egyházi jelentősége, amennyiben az egyházfő sietett az ő ortodox nyelvét a "Rettegett Vlagyimir (Putyin)" seggébe mártani...
Feyszáll
2012. augusztus 29. 23:44
Samutsevich Ugyanolyan átlátszó szar trükk, mint a Geréb. De honnan tudja a világ "szüvkeállománya", hogy ezekért kell de menstruálni? Csak nincs valami világösszesküvés?
Feyszáll
2012. augusztus 29. 23:30
Harag fasza már megvót tavaly márciusba, az Alex meg az Eszes gárdistásos csinálta, és patakvér folyt.
Igor
2012. augusztus 29. 19:46
Legyen már elég a dilettantizmusból is! A feminizmusnak nincsenek evangéliumi gyökerei! Az evangélium női szereplői nem triumfáltak, hanem szolgáltak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!