Szocialista hazafiság

2012. augusztus 21. 13:49

Mert ha az unióban azt mondják, hogy rossz a kormány gazdaságpolitikája, akkor az rossz.

2012. augusztus 21. 13:49
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

A lengyel pénzügyminiszter a minap kijelentette, hogy amíg az euró­övezet nem oldja meg a strukturális problémáit, ők nem igyekeznek a csatlakozással. Nem jósolgat, hanem egyszerűen kimondja: ha majd érdeke lesz Lengyelországnak az euró bevezetése, akkor majd megteszi. Ez az álláspont a követendő út számunkra is.

Herczog Edit számára viszont elég volt Olli Rehn kitérő válasza is ahhoz, hogy támadást indítson a magyar kormány ellen. Elmaradt a »beígért gazdasági csoda« – harsogja; illetve »az ország egyre távolabb kerül az unió biztonságot nyújtó centrumától«. Amely kritika csupán a valódi okokat és érdekeket figyelmen kívül hagyó féligazság. De a szocialistáknak ez is elég. Mert Brüsszelből jött az állítás, amely talán erősebbé teszi hitelét vesztett szavukat. Mert hergelni lehet a bizonytalanokat és a Nyugatot irigykedve bámuló magyarokat. Ez lenne a szocialista hazafiság?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
keszi
2012. augusztus 21. 21:11
Kedves Ervin! Nem azért rossz a kormány gazdaságpolitikája, mert azt mondják az EU-ban, hanem mert mi, alattvalók is így érzékeljük a saját bőrünkön!
Ászok
2012. augusztus 21. 20:34
Szerintem a "vezér" nevével visszaélve meghamisítják remekbe szabott ,velős örök-igazságnak tekinthető kijelentéseit és zavart kelltenek soraink közt. Idézem. "Az unión kívül is van élet"," ""az unió vezetői egy"-" sem tudnának elvezetni" "az unió struktúrális alapjában Magyarország részére lehívható mintegy 5.000 milliárt forint lehívása érdekében rendkivüli intézkedéseket hozok" Érti ezt valaki?
én vagyok a.
2012. augusztus 21. 17:00
Az író már elfelejtette a pártjának a követelését! Mikor lesz már Euró? Igaz akkor ellenzékben könnyű volt kukorékolni! Aztán most meg nem is kell! Legyem igaza, de nem kellett volna követelni! Kéne már egy népszavazás kedves kormányunk! Például, hogy legyen e tanulmányi hozzájárulás? Vagy legyen e sárga csekkes adó, amit nem hárítanak át? Legyen e megint adójóváírás? Legyen e komcsi elszámoltatás? Legyen e átlátható a közpénz vándorlása? Mikor lesz már egy ilyen? Maguk nem kiváncsiak a magyarok véleményére? Hm!
Kvasztics Fedor
2012. augusztus 21. 16:03
A szocialistáknak semmi ötletük, programjuk nincs, viszont állandóan arról beszélnek, hogy milyen rosszul dolgozik a kormány. Olli Rehn válasza sem arról szól, hogy fogadja meg a kormány a szocik programját, mert az annyira jó, hanem leírja azt, amit tudunk anélkül is: egyszer majd be kell vezetnünk au eurót. És ez Herczog Editnek nagy siker. Szegény, már ennyivel kénytelen beérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!