Elveszett alkotmány – elvesző képviselet

2012. augusztus 08. 21:20

A kormánypárt és különösen annak vezére valódi magyar népnek igazán csak azt tekinti, aki őket támogatja, és valójában rettegnek a hatalom elvesztésének lehetőségétől.

2012. augusztus 08. 21:20
Fazekas Csaba
Galamus-csoport

„Azon gondolkodtam el, mi lehet az oka ennek a meg-megújuló választójogi ötletrohamnak. Különösen egy olyan kormányzattól, amely lépten-nyomon arról győzködi önmagát és a közvéleményt, hogy milyen széles néptömegek állnak mögötte, és hogy a »nép« (néhány kekeckedő hazafiatlant leszámítva) azonosul a »nemzeti együttműködés rendszerével« stb. Vagy mégiscsak annyira félniük kell a nép – szavazóurnák előtt megmutatkozó – ítéletétől, a fülke-ellenforradalomtól, hogy inkább be akarják biztosítani jó előre a számukra kedvező eredményeket?

A válasz alighanem a hatalom orbáni értelmezésének természetében rejlik. Abban, hogy a kormánypárt és különösen annak vezére valódi magyar népnek igazán csak azt tekinti, aki őket támogatja (az ő képviseletükre vállalkozik), és valójában rettegnek a hatalom elvesztésének lehetőségétől. Már nem egyszerűen biztosítani, hanem túlbiztosítani akarják politikai pozícióik megőrzését. Vagyis nincs új a nap alatt: mindig is annál jobban rettegett egy hatalmasság a hatalma elvesztésétől, minél több volt neki belőle, és annál jobban hajlamosnak is bizonyult a hatalom megőrzése érdekében újabb és újabb határok átlépésére. (Arra most nem térnék ki, hogy ez a kötelező regisztráció mennyire elképesztő ötlet és milyen mértékben a Fidesz érdekeit szolgálja, elég nyilvánvaló, illetve sokan boncolgatták már, s teszik meg a jövőben is – joggal.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. augusztus 09. 06:41
Csaba ELTE? Remélem a te szakdolgozatod nincs ELTE-metve.
szeekely
2012. augusztus 09. 06:40
Mire jo az "alkotmanyos vedelem mindenek folott" elve?! Az eg szerelmere, tessek mar folebredni: nem a csirkefogonak, a gazembernek, a brigantinak? A Gyurcsany-fele sopredek politikusoknak? Nem lenne okos dolog ezeket vedeni es az alkotmany valamifele ezoterikus "szepsege"-ert folaldozni a kormany cselekvokepesseget. Hasonlattal elve: egy elore leformazott, valtozatossagra keptelen tesztaszaggato-e az alkotmany? Vagy pedig olyan teszta-formazo eles kes, amivel a sajat formankra alakithatoak az orszag kozallapotjai? Szerintem formazokest kell adnunk a politikai vezetes kezebe, amivel a valosag tesztajaba hasithat, megpedig harom okbol is: 1. most lehet, mert megbizhato kormanyunk van, mely munkajat elkotelezetten a nemzeti erdekek menten vegzi; 2. most szukseges is, mert a tett hianya valsag idejen az orszag elkerulhetetlen hanyatlasahoz vezet; 3. Orban Viktor szemelyeben olyan ratermett es tehetseges miniszterelnokunk van, aki minden szempontbol megerdemli, hogy igazi eszkoz legyen a kezeben, nem csupan egy semmire jo disztargy.
tetahó
2012. augusztus 09. 06:35
Orbánnak megvan már a Brutus-a!!!
Zalailáma
2012. augusztus 09. 00:41
Külön érdekes, hogy ezt az álságos balos cikket az a Fazekas Csaba jelentette meg a Galamuson, aki az utóbbi időben már nem szívesen páváskodik azzal, hogy '95 és '98 között a Hit Gyülekezete főiskoláján, a budapesti Szent Pál Akadémián is tanított. Élvezetes olvasni a hitgyülis egyháztörténész Galamusra föltett önéletrajzának végét: "Egyháztörténeti – és egyéb történeti – munkásságomat, illetve oktatói tevékenységemet ugyanakkor mindenkor igyekeztem elfogulatlanul (a „sine ira et studio” elve alapján) végezni." Hát aki ismeri ezt a fickót és publikációit (előadásairól már nem is beszélve), az csak nevetni tud ezen a hazugságon. Fazekas olyan messze van a tacitusi "harag és részrehajlás nélküli" történetírói ideáltól, mint Makó Jeruzsálemtől. Masszívan gyűlöli a katolikus klérust, és ahol teheti, fröcsögve csepüli a magyar keresztény (jobboldali) múltat és hagyományt. Egyike azoknak a történészeknek, akik a politika szolgálatába álltak, és lassan, de biztosan elócskásodtak a megrendelők elvtelen kiszolgálása közben. Annak csak örülhetünk, hogy nem Rákosi vagy Kádár alatt élünk, mert Fazekas kétségtelenül a felsőoktatás egyik kommunista inkvizítora volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!