Csókakő: műveleti terület

2012. augusztus 28. 17:01

Nagyon sok olyan település van ma Magyarországon, ahol szívesen látnák néhány száz, vagy akár csak néhány tucat rendőr demonstratív felvonulását, hogy bűncselekményt akadályozzanak meg.

2012. augusztus 28. 17:01
Balogh Ákos Gergely
Mandiner

Sikeresnek értékelte a rendőrség Csókakő műveleti területesítését. A szombati, több száz rendőrt megmozgató akciót nem vizsgálja a Fejér Megyei Rendőrkapitányság, hiszen azt bűncselekmény megakadályozására indították, márpedig ott tartózkodásuk alatt nem is történt bűncselekmény az 1 274 lelkes községben.

Nagyon sok olyan település van ma Magyarországon, ahol szívesen látnák néhány száz, vagy akár csak néhány tucat rendőr demonstratív felvonulását, hogy bűncselekményt akadályozzanak meg. És ahol a rendőrség vonulna, biztosan nem hiányolná senki sem a Magyar Gárdát, sem annak tetszőleges mutációját. 

Tudom, hogy ennek komoly, nagyon komoly költségei vannak, mégis talán megérne egy próbát. Mert az egész Magyar Gárda-ügynek nagyon rossz üzenete van. Egy percig sem vitatom, hogy megengedhetetlen, hogy pártirányítás alatt álló, félkatonai erő működjön az országban. Viszont a gárdát nem Vona Gábor ellenállhatatlan karizmája hívta életre, hanem az az általános érzés, hogy baj van. Baj van, és a magyar állam nem véd meg a bajban. Hogy nem tud, vagy nem akar megvédeni, az a helyi kisközösségek, az ott élők szempontjából erősen másodlagos. A lényeg, hogy az ország egyes részein nincsenek biztonságban a kiskertek, nincs biztonságban a magántulajdon, de még az emberi élet sem. És ebben a helyzetben, ha az emberek úgy érzik, nem számíthatnak a körzeti megbízottra, meg a megyei rendőrségre, akkor a gárdistákat fogják hívni, akkor is, ha ezért lenácizzák őket – legfeljebb előbb-utóbb azonosulni kezdenek a náculással, ha már úgyis rajtuk a bélyeg.

A rendőrség csókakői sikeres akciója vesszőfutása éppen ezért különösen kínos: míg a rendőrség komoly erőket képes megmozgatni erőszak-monopóliuma védelmében (amit ráadásul a nem túl szervezett Vadiúj Magyar Gárda gond játszik ki), addig annak a feladatának számos esetben nem képes megfelelni, ami miatt ezt az erőszak-monopóliumot kapta. És ezzel saját monopóliumát ássa alá, hiszen ha az állam nem képes biztonságot adni, akkor a polgár máshoz fordul efféle igényeivel. Biztonsági kamerákhoz, őrző-védő cégekhez, vagy éppen gárdákhoz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2012. szeptember 13. 19:15
A MG Mozgalom (!) betiltása súlyosan Alkotmány- és törvénysértő volt. Az egyesületet lehetett a lajstromból törölni, DE a legáltalánosabb magyar népviseletet (fehér gyolcsing, fekete mellény, fekete nadrág, csizma) mint ÖLTÖZETET BETILTANI??? A komcsi bírónő HÜLYE , kérem! S ezt a szar "ítéletet" kormányrendeletté tette Kurcsány, mi több, SAJÁT JOGVÉGZETT PÁRTELNÖKÖM ( a tököm...) IS!!! Azt sem értem, hogy a Wall gasse-i ZSIDÓ FINÁNCTŐKE (élin a Goldmann-Sachs-szal) és a pestizsidó mocsok ösméretében MIAFASZOMÉR' VÉDI ORBÁN meg ÁDERÜNK a tetves bunkó zsidókat??!
bugyitol vaj
2012. augusztus 29. 08:00
Főszerkesztő úr! Vigyázz, miket írsz a mandínerre. Még a végén kibasznak...
Feyszáll
2012. augusztus 28. 23:23
a Jobbikot támogatta az a férfi, akit fegyveres bankrablás gyanújával helyezett előzetes letartóztatásba a rendőrség http://fn.hir24.hu/itthon/2010/03/26/jobbikot_tamogatta_bankrablo/
én vagyok a.
2012. augusztus 28. 22:25
T. főszerkesztő Úr! Tudja, hogy halandzsázik! "Viszont a gárdát nem Vona Gábor ellenállhatatlan karizmája hívta életre, hanem az az általános érzés, hogy baj van. " Vona gárdáját politikai célból ez a személy alapította és ebből ment egyre feljebb! Miért? Mert a sok hülye szavazó, akinek a roma üldözés, vagy a rasszizmus tetszik, az beállt a sorba! Hol is van ez a hogyan is fogalmazzam meg , hogy ne fájjon nevű csürhét? Nem is teszem, mert leírtam! Mi a céljuk? Megtudná mondani? A biztonság? Akkor nagyon mellélőtt, mert ha felhergelik a romákat, akkor még nagyobb bajt okoznak! Hol van ez a dicső csapat, amikor a legszörnyűbb fehér-magyarok által elkövetett gyilkosságok fényre derülnek? Hol voltak a roma gyilkosságsorozatnál, ahol teljesen ártatlan cigányokat öltek meg? Ja azok ők voltak? Ne legyen kettős mérce! Egyébként várom a hívását! Már 2X ígérték meg a munkatársai! Tudja a next nevű felhasználó! Várom a hívását, vagy adjon már egy időpontot, amikor a munkahelyén elérhetem, mielőtt végleg mérges lennék! Kérem! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!