Az állam oly megértő – önmagával

2012. július 10. 15:25

Ha az állam szerez tulajdont egy már megbicsaklott cégben, akkor minden meg van bocsátva.

2012. július 10. 15:25
Nehéz-Posony Márton
Kapitalizmus

„Feltűnő engedékenységet tükröz egy most benyújtott törvényjavaslat, amely az állami többséggel működő társaságokat mentesítené a törvényességi felügyeleti eljárás egyes következményei alól akkor is, ha más cégek esetében azokat alkalmazni kellene. (...)

Ha tehát az állam szerez tulajdont egy már megbicsaklott cégben, akkor minden meg van bocsátva. Ha pedig az állam arra hivatkozik, hogy elnézést, de nekem közszolgáltatásokat kellett kielégítenem, akkor az általa tulajdonolt cégekre nem vonatkoznak azok a szabályok, amelyek a hitelezők védelmében minden normális, piacról élő vállalkozást terhelnek.

Az eszébe sem jut a törvényalkotóknak, hogy talán a közszolgáltatásokat úgy kellene megszervezni, hogy a lehető legkevesebb veszteséget termeljék. Abba pedig bele sem merünk gondolni, milyen cégben kívánhat az állam többségi részesedést szerezni, ahol már ok lenne a törvényességi felügyeleti eljárásra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. július 10. 22:48
Apukád (vagy nagyapád a Nepos) sokkal jobban írt!
Hajdú Sógor
2012. július 10. 21:52
Ez a Szadista Nehéz-Posonynak kicsodája?
Agricola
2012. július 10. 21:05
Nehéz-Posony egy nehézfejű propagandista logikájával gondolkodik. Ilyeneket szól: „Az eszébe sem jut a törvényalkotóknak, hogy talán a közszolgáltatásokat úgy kellene megszervezni, hogy a lehető legkevesebb veszteséget termeljék.” Nehéz-Posony mérhetetlen arroganciával úgy képzeli, hogy a Gondviselés kizárólag a vele egy súlycsoportban lévő lobbistákat ruházta fel a gondolkodás képességével, míg ezt a képességet a képviseleti demokráciában a választók bizalmát elnyert törvényhozóktól megtagadta volna. Eszerint csak Nehéz-Posony féle alakok képesek felfogni olyan rettentően bonyolult gondolatokat, miszerint "a közszolgáltatásokat úgy kellene megszervezni, hogy a lehető legkevesebb veszteséget termeljék.”
kjkj945
2012. július 10. 15:53
"L'état, c'est moi. Az állam én vagyok."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!