A kisebbségi rasszizmus áldozatai

2012. július 08. 11:29

A kisebbségi rasszizmus áldozatainak is csak egy életük volt. Korunkban sajnos divat élet és élet közt különbséget tenni.

2012. július 08. 11:29
Kovács G. Tibor
Gondola

„A kisebbségi rasszizmus áldozatainak is csak egy életük volt.  

Korunkban sajnos divat élet és élet közt különbséget tenni. Épp azok gyakorolják ezt, akik rajongnak a »szabadság, egyenlőség, testvériség« jelszóért. Eme szélsőségesek gyakorlati megnyilvánulásaiban éppen nincs egyenlőség. Sőt.  A kettős mércét fényezik.(...)

Csak a kettősmércések tesznek különbséget.

Fonnyad a gyümölcstermesztés, soványodik az állattenyésztés a kontinens egyes térségeiben, mert a gazdák nem hajlandók erőfeszítéseket tenni a jogállam helyreállítása nélkül. A gazdasági versenyhez a jogállam a legelemibb feltétel. A rasszista fenyegetettségben gyötrődő gazdák nem versenyezhetnek olyan farmerekkel, akik élvezik az európai jogállam körülményeit.

A piacon a vásárlók nem veszik elő a kettős mércét.

Sőt, a metrókijáratoknál a lopott zöldségért, rabolt gyümölcsért fizetnek az orgazdává süllyedő állampolgárok – nem az értékeket megtermelő gazdának, hanem a tolvajnak. Az önmagukat törvénytisztelőnek gondolók játszi könnyedséggel válnak cinkosaivá a gazdákat terrorban tartó kisebbségi rasszizmusnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2012. július 08. 14:56
Jó írás. Rasszizmus létezik a kisebbségtől a többség irányában is, csak az elmeroggyant, és végletesen elfogult jogvédők szerint ez bocsánatos bűn. Egyébként ezek a hazai jogvédők valami gyomorforgató módon kettős mércés bagázs. Húsz évvel ezelőtt kiemeltek egy-két csoportot - cigányok, zsidók, homokosok - és azóta is azt sulykolják, hogy őket szeretni kell mindenáron, különben rasszista, antiszemita, kirekesztő, homofób, náci, nemkultúrember, stb. vagy. Ezzel a kérlelhetetlen, elfogult, szemellenzős magatartással csak a védenceiknek ártanak, és keltenek egyre nagyobb feszültséget, és ellenszenvet velük szemben. Mert ne képesek megérteni azt a roppant egyszerű pszichológiai tényt, hogy erőszakkal, provokációval, diszkriminációval - igen, a pozitív is az! - nem lehet senkit megszerettetni. Én soha nem veszek egyszázasééé' a levendulát/csokit/cigit, satöbbi, mert nagy valószínűséggel lopták. És erre buzdítom a családtagjaimat, ismerőseimet is.
duzur
2012. július 08. 13:42
Minden úszítás bün! Teljesen mindegy ki üzi ezt a veszélyes sportot.
kjkj945
2012. július 08. 13:29
És a többségi rasszizmus??
ciseaux
2012. július 08. 11:59
Ezt a Kanadai Magyar Hírlapban olcastam - no a kanadai az se nem magyar se nem hírlap, afféle Amerikai Népszabadság 2., vagy bal-lib kuruc.info? - Az újság leült két vezető intellektuálissal, akik polgárjogi aktiviasták is, és szókimondó résztvevői a kibontakozó demokratikus ellenállásnak. 1.Nagy Dénes Lajos, fizikus, egyetemi tanár,az MSzP Tudományos Tagozatának volt elnöke, a Demokratikus Koalíció tagja. 2.Szőke Sándor, roma-jogi aktivista és a 'Polgárjogi Mozgalom a Köztársaágért' vezetője.- No, ez a két "vezető intellektuális" arra buzdítja Kanadát, hogy bojkottálják a Magyarországot/ az Orbán-rezsimet, mert az fasiszta, antiszemita, cigánygyűlölő...az ismert lemez. Ennyi. Illetve, ha ez a két futóbolond "vezető intello", akkor a Heller, a Konrág meg a többiek azok mik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!