Jóízű oligarcházások

2012. július 14. 11:08

Ma már egyetlen valamire való ellenzéki felszólalás sem múlhat el egy jóízű oligarcházás nélkül.

2012. július 14. 11:08
Golovics József
Leviathán

„Az elmúlt időszakban az LMP gyakran megkapta a kritikát azzal kapcsolatban, hogy meg kell találnia saját helyét a politikai erőtérben, tudnia kell definiálni önmagát. Most azonban úgy tűnik, az oligarcha-Közgép témában elég jó fogódzkodóra találtak.

Az oligarcha-téma egyébként bizonyos szempontból nagyon érdekes, s kiválóan mutatja a magyar közbeszéd változékonyságát. Emlékszem, még 2010-ben az egyetemen egy - vélhetően baloldali - lány kifakadva hülyézte Orbán Viktort, amikor a kormányfő az oligarchák rendszerének megdöntéséről beszélt: »ez azt hiszi, hogy Csák Máté korában él?« - mondta gúnyosan és talán értetlenkedve is. Mostanra azonban ez jócskán megváltozott: az oligarcha szó hallatán a választóknak már nem történelmi tanulmányaik jutnak eszükbe, s az is tény, hogy ma már egyetlen valamire való ellenzéki felszólalás sem múlhat el egy jóízű oligarcházás nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. július 14. 18:08
a lumpi kannibál lett megkostolta az oligarchát és jóízűnek találta.
Hajdú Sógor
2012. július 14. 12:25
Oligarhózis Pszichiátriai kórkép, amelyben a beteg más betegek oligarcháját mérhetetlenül gyűlöli, míg saját „bőkezű támogatóját” demokratikus elkötelezettségű „üzletembernek” látja. Liberális lelkületű egyéneknél melléktünetként megjelenik a lánccal történő összekötözés igénye, amit a rózsaszín tangában történő kamionon táncoláshoz hasonlóan nyilvánosan valósítanak meg.) http://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/
Hunor N.
2012. július 14. 11:51
Az LMP először ne fogadja el amerikai oligarchák pénzét, utána jártassa a száját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!