Válasz a Népszabadság vezércikkére

2012. június 12. 16:50

Köszönöm a Népszabadság szerkesztőségének, hogy szerény dolgozatomnak vezércikket szentelt. Még hálásabb lettem volna, ha a szerzők elolvassák írásomat. Nem a magyar munkaerőről, hanem általában az európairól írtam ugyanis.

2012. június 12. 16:50
Schmidt Mária
kísérleti adás

Köszönöm a Népszabadság szerkesztőségének, hogy szerény dolgozatomnak vezércikket szentelt hétfői (2012. június 11.) címoldalán. Ez a legnagyobb kitüntetés, amiben eddig a nyilvánosság előtt részem lehetett. Még hálásabb lettem volna, ha a szerzők elolvassák írásomat. Nem a magyar munkaerőről, hanem általában az európairól írtam ugyanis, hogy Olcsó, kisigényű, jól képzett, szorgalmas munkaerő áll szemben a mi elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró dolgozóinkkal. A magyar munkaerőről pár sorral később írok: Mi, magyarok mindig is képesek voltunk a kemény munkára, a szorgalomra, és ambíciónk is mindig volt bőven.

Persze az európai munkaerőt sem illik csak úgy leszólni, de sajnos leszólják, éspedig nem akárkik, hanem vagy tíz éve rendszeresen az amerikai lapok. Még a fejlettebb Egyesült Államokhoz képest is lazábbak kontinensünkön a munkahelyi szokások. Tudjuk azonban, hogy ha választást akarunk nyerni, akkor erről nem szabad beszélnünk. Ha viszont az európai versenyképesség zuhanását szeretnénk megállítani, akkor nem szabad hallgatnunk. Én nem választási röpiratot írtam, hanem a konzervativizmus mibenlétéről szóló vitához szóltam hozzá a Mandiner hasábjain. Vagyis egy másik malomban őröltem, mint amelyikben a Népszabadság megtisztelő vezércikke.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tamas222
2012. június 13. 08:30
Roppant kivancsi lennek,honnan a szarbol veszi a batorsagot ez az eszement,hogy megitelje a dolgozokat.
trendo
2012. június 13. 08:16
Egy a tanulság: a népet le kell váltani! :)
Kommentelő
2012. június 13. 06:41
Éééééééééértemmár, Mariska. Tehát az "lcsó, kisigényű, jól képzett, szorgalmas munkaerő áll szemben a mi elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró dolgozóinkkal." mondatban a MI az EURÓPAIAKRA vonatkozik, de ugyanannak a bekezdésnek a végén a "Mi, magyarok mindig is képesek voltunk a kemény munkára, a szorgalomra, és ambíciónk is mindig volt bőven." a MAGYAROKRA. Majdnem elhittem :D
füst
2012. június 13. 00:02
Schmidt eredeti cikke kiváló. A birka elemesek, szakszervezetisek, szocik nem értettek belőle egy árva szót sem, ezért kiforgatták. A népszabadság ugyanazt teszi. A kötekedő kommentelők,meg részben csak kötekednek, részben hülyébbek, mint a balos politikusaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!