Foci EB és balhé-forgatókönyv

2012. június 17. 14:46

Az értelem és a humánum alkonya köszöntött ránk?

2012. június 17. 14:46
Radnóti László
Gondola

„Ma már az ember-gyereket se merjük kivinni, pedig neki meg lehetne magyarázni, hogy a nézőtéren néhány rossz bácsi nem a játék élvezetéért jött a stadionba, hanem őrjöngeni, kiélni gyilkos dühét, amit kint az utcán nehezebben tehetne, mert ott jó  szabályok érvényesek és hamar fogdába kerül, aki nem fér a bőrében.

A gyereknek már nem hoznánk szóba, csupán magunk elmélkednénk, mi lehet a mozgató rugója egy-egy falka eszement tetteinek? Cataniában rendőrt öltek a »szurkolók«, Újpesten lebontották a fél tribünt. Tettlegességek egész sorát idézhetnők, de minek? Mind csak arról tanúskodna, hogy a labda-birtoklás ürügyén vívott csaták magasfeszültségű atmoszféráját egyre kevésbé bírják a mai gladiátorok. Ők még valamelyest mentegethetőek az ütközet hevében léptéket vesztett megnyilatkozásaikért, de ha az együttes szakmai vezetője is kivetkőzik magából, - mint azt a Fiorentina edzője tette, aki megverte a játékosát, miután leparancsolta a pályáról – akkor keserű mondatok fogalmazódnak meg a köznapi etikát megélni igyekvő polgárban: Az értelem és a humánum alkonya köszöntött ránk?””

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tributum
2012. június 18. 07:15
- Én csak a régi vadászmondást tudom idézni: Patkányra görénnyel...! Szadista rendőrök (lásd Budapest, 2006.)bevetését javasolnám a büdös bunkók ellen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!