Zsidók vagyunk vagy finnugorok?

2012. június 18. 10:15

Egy Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor azt nyilatkozta a Hetek című újságnak, hogy Árpád vezér is zsidó volt. Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy háborogjak.

2012. június 18. 10:15
Pörzse Sándor
Facebook

„Új mondás száll szájról-szájra: »kis pénz: kis foci, nagy pénz: Nagy Laci«. Két-három héttel ezelőtt írtam a vezércikkben Nagy Lászlóról a világklasszis kézilabdázóról. Amikor azt a cikket papírra vetettem, még úgy nézett ki, hogy spanyol színekben szerepel az olimpián, mire a nyomdai átfutás után megjelent a Barikád, már biztos volt, hogy Nagy László hazatér a Veszprémhez, és a világ legjobban fizetett kézilabdázója lesz. Azok után, hogy három évig nem vállalta a magyar válogatottságot, hogy a spanyol szövetség egyik vezetője szerint nagy pénzt kért azért, hogy spanyol válogatott legyen (mint évek óta Barcelonában játszót ez automatikusan megillette volna), már a Veszprémbe igazolás is abszurdnak tűnt. Erre mondta Laurencz László, a kiváló kézilabda szakember, hogy amennyiben Nagy újra magyar válogatott lesz, ő meg sem nézi a csapatot az olimpián. Az lett, és újra szembeköptük a nemzeti büszkeségünket. Nem Nagy Lászlót hibáztatom, ő olyan amilyen, annak érzi magát, aminek akarja, hanem a vezetőket. Az is hozzátartozik, hogy Nagy László az egyetlen lehetséges választ adta az őt bírálókra: hat gólt dobott a norvégoknak, és világklasszishoz méltóan kézilabdázott. Mégis eszembe jut az a múlt heti hír, hogy a szerbek kizártak egy labdarúgót a keretből, mert nem énekelte a himnuszt.

Döbbenten láttam a magyar válogatott néhány labdarúgóját az Európa bajnokságon fotózkodni. Sajnos nem mint labdarúgók, hanem mint nézők tették ezt az olasz-spanyol mérkőzésen. Válogatott labdarúgó létükre néhányan spanyol, néhányan olasz mezbe bújtak. Vajon hogy akarnak ők ezek ellen a csapatok ellen futballozni? Esetleg, ha kigurul a labda, aláíratják a magyar mezt Xavival vagy Iniestaval?

Még egy mondat az Európa Bajnokságról. A lengyelországi Magyar Kulturális Intézet úgy érzete, hogy megjeleníti Magyarországot a maga gondolatai alapján, ezért fotósorozatot közöltek cigányokról és zsidókról. Szerintük ez a legjellemzőbb hazánkról 2012- ben.

Szinte már sehova nem engedik be az amerikai szuperprodukciókat forgatni, egyetlen magára valamit is adó főváros nem engedélyezi azt. Budapest persze kivétel. Órákat kell állni a dugóban, mert Bruce Willis lövöldözik a Hősök terén. Mi pedig ennyi adó befizetése után, ilyen benzinárak mellett állunk a dugóban, és szentségelünk. Ha legalább egyetlen hír ezek után megjelenne, hogy a forgatásért befolyó egyébként hatalmas összeget gyerekekre, állatokra vagy a környezetvédelemre költik, picit talán könnyebb lenne. De még ez sem. Ez Budapest.

A legabszurdabbat a végére hagytam: egy Komoróczy Géza nevű zsidó származású történész professzor azt nyilatkozta a Hetek című újságnak, hogy Árpád vezér is zsidó volt. Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy háborogjak. Röhögtem, mert bizony feladta a leckét a Magyar Tudományos Akadémiának, akik eddig ezerrel tolták a finnugorizmust. Miután óriási a kényszer a megfelelésre (nehogy antiszemitának bélyegezzék őket), most bizony bajban vannak: zsidók vagyunk, vagy finnugorok? Ha mégis finnugorok lennénk, reméljük, Áder János meglátogatja Komoróczy professzort és bocsánatot kér tőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 258 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marci7
2012. június 19. 10:01
"Márpedig könnyen elképzelhető, hogy nemcsak a kazárok, hanem szövetségeseik vezetői is felvették a zsidó vallást. Ezért merem azt mondani - magamban egy kicsit nevetve azon a fricskán, amit ez a mélymagyar tudatnak jelent -, hogy ha valaki egyáltalán zsidó volt a honfoglaló magyarok között, akkor Árpád fejedelem biztosan." http://www.hetek.hu/interju/201205/a_zsido_arpad_fejedelem_es_a_melymagyarok
Hajdú Sógor
2012. június 18. 18:26
Zsidó antiszemita. Antiszemita zsidó nép. Nyilván.
waddysno
2012. június 18. 16:50
most nézem ezt hogy: "Amikor azt a cikket papírra vetettem, még úgy nézett ki, hogy spanyol színekben szerepel az olimpián, mire a nyomdai átfutás után megjelent a Barikád, már biztos volt, hogy Nagy László hazatér a Veszprémhez, és a világ legjobban fizetett kézilabdázója lesz." mivel készülhet a Barikád, krumplinyomdával? azért ez nem egy friss hír, hogy Nagy László újra itt van a válogatottban
megyer
2012. június 18. 14:50
Sándor Klára is tőle kapta a "szellemi" muníciót az egyetemi tanárként(!) napi szinten végzett magyargyalázáshoz. Őket egész életükben ezért fizetik, de szerintem önként is elvégeznék a munkát, annyira szívből jövően teszik. Fel kell vegyük velük a harcot, de ennek előfeltétele az ellenfél stratégiájának és taktikájának ("érvrendszerének") minél alaposabb megismerése!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!