Kell-e nekünk Horthy?

2012. június 19. 16:16

Ne azért emlékezzünk Horthyra, mert az idegesíti Dániel Pétert, ne is egyfajta fetisizált Horthy-képért, hanem a kormányzó valós érdemei miatt.

2012. június 19. 16:16
Petrus Augustinus
Monarchista
„Nem kétlem én a jelenlévők jószándékát, valamint azt, hogy ők valóban Horthy Miklóst szeretnék követni, csak a legnagyobb gond az, hogy ha valakit követni szeretnénk, azt meg kéne ismerni előtte. És félreértés ne essék, én most nem a Horthy-szobrok avatása ellen ágálok, legyenek Horthy-szobrok az országban, legyen minél több, nagyon jó, hogy végre a sulyoki betonfal mögé tekintünk, de ez nem lehet öncélú. Ne azért emlékezzünk Horthyra, mert az idegesíti Dániel Pétert - akinek a neve mellesleg többször hangzott el a megemlékezésen, mint Horthyé -, ne is egyfajta fetisizált Horthy-képért, hanem a kormányzó valós érdemei miatt. Voltak neki olyanok ugyanis.

Ám egy valós Horthy-kép addig illúzió, míg a »magyar jobboldal« (ilyen nincs) egy perpetuált nemzeti radikalizmus, amelynek lehúzó személyei úgy csüngnek ott minden egyes rendezvényen, amely 1945 előttre nézne vissza, mint Ormos Mária mumifikálódott, marxistán vigyázó tekintete a XX. századdal foglalkozni akaró fiatal történészek fölött. Rendben, hogy nemzeti összefogásról ír a Szent Korona Rádió, hiszen Horthynak ennyi előnye tényleg van: a hazafi, a szabadságharcos, a kálvinista, az ősmagyar, az átlag nemzeti radikális és a pszichedelikus sámán is tud rajongani érte. Persze tisztelné az ókonzervatív is, de azt inkább taszítja a sörvirslis vurstli, a megkövült, a bejáratott kliséivel és unásig ismert kellékeivel jelen lévő szubkultúrális nemzeti radikalizmus, és ahogy vitézi rendi elöljáróm mondta: ide eljövünk majd magunkban, koszorúzni, hogy úgy tiszteljük Horthyt, ahogy megérdemli.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegedűs
2012. június 20. 23:57
Ugyanmár valós érdemeiről? Hová jutatta az országot? Romokba. Hogyan is lehetne bármiféle érdemről beszélni, ha végeredmény katasztrofális lett...?
korona
2012. június 20. 05:01
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=54884
korona
2012. június 20. 04:43
Hothy Miklós? IGEN! KELL! Ő a PÉLDAKÉPÜNK! JOBB NÁLA MA NINCS! Éljen a Magyar Királyság!
=nessuno=
2012. június 20. 00:15
Monarchista...többek között elárulta IV. Károlyt. Minimum esküszegő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!