Tokody Ilona önmagát minősíti

2012. június 27. 17:23

Félbeszakíthattam volna, de nem tettem. Ilyesmit egyszerűen nem lehet csinálni, nemcsak az ország egyik nagy presztízsű intézményében, de sehol máshol sem. Interjú.

2012. június 27. 17:23
Ókovács Szilveszter
Magyar Hírlap
– Hogyan értékeli a hétfői évadzáró ülésen történteket?

– Tokody Ilona váratlan, előre nem jelzett felszólalását az ünnepség durva megzavarásaként értékelem. Szeretnék abban a hitben élni, hogy az évadzáró higgadt számvetés volt, és annak az ünnepe, hogy a Magyar Állami Operaház egy komoly értékű, Európában bevezetett díjat alapított. Ezen elismeréseket, melyeket nagy sikerrel nyújtottuk át az ülést követően, olyan művészek kapták meg, akiknek érdemei megfellebbezhetetlenek, és nagyon sértő rájuk nézve ez az inzultus.

– Lesznek következményei az esetnek?

– Nem. Félbeszakíthattam volna, de nem tettem. Úgy vélem, önmagát minősíti, aki ilyet tesz, ilyesmit egyszerűen nem lehet csinálni, nemcsak az ország egyik nagy presztízsű intézményében, de sehol máshol sem. Nekem Tokody Ilona megmarad annak a kiváló énekesnek, aki a lemezeken hallható, és hallgatni fogom ezután is. Egyszerűen szomorú vagyok a történtek miatt.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2012. június 28. 01:03
http://hvg.hu/kultura/20120606_operahaz_tokody
lajkakutyus
2012. június 28. 00:23
A színészek szerződéseit is évente felülvizsgálják az igazgatók. Az Operánál ez még inkább indokolt. Van hangja, vagy nincs hangja. Nem elfekvőkről beszélünk. Elegánsabb lenne belátni a művésznő részéről, hogy nem számítanak rá. Így csak lejáratta magát. Vegyen példát Marton Éváról.
Trükkök Százai...
2012. június 27. 22:59
"Nekem Tokody Ilona megmarad annak a kiváló énekesnek, aki a lemezeken hallható, és hallgatni fogom ezután is. " Közben hátradől a széken, csizmája az asztalon, szivarra gyújt, maga elé dünnyög : "- Hülye liba, pfff....de hangja van."
gabuci
2012. június 27. 22:44
De túl bonyolult szavakat ne használj, kérlek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!