Gáz volt, babám!

2012. június 12. 11:09

Ismét az RMDSZ diktál. Most pedig majd kérni kell szépen. A Fidesznek is. Nem lesz könnyű.

2012. június 12. 11:09
Nagy Iván Zsolt
Komment.hu

A határon túli magyarok egyszerűen pontosan tudják, mi kell nekik odahaza, és  aligha kétséges  nem lesznek hálátlanok akkor sem, amikor például 2014-ben szavazhatnak a magyarországi választásokon. Csak egyszerűen nem úgy működnek, ahogy diktálják nekik, mert ugye egyfelől nekik nemcsak Brüsszel, hanem Budapest sem Moszkva, másfelől felismerték, hogy itt nemcsak nemzetmentésről van szó, hanem újragyarmatosításról, legalábbis politikai értelemben. Ebben meg akkor sem láttak túl nagy jövőképet, ha ez kétharmados többségből szokatlannak tűnik. (...)

Így aztán vasárnap az RMDSZ közvetve bár, de lemosta a Fideszt. És nem azzal, hogy több szavazatot kapott, mint a Kövér Lászlót tiszteletbeli elnökének tudó Magyar Polgári Párt, illetve a budapesti államtitkárokat, főpolgármestert, fideszes pártigazgatót, sőt tisztségét feledő nagykövetet is felvonultató EMNP, vagy akár a két ellenfél együtt. Ez igazából kódolva volt, ez a romániai magyar realitás, igazából ezt akarta megtörni Kövér házelnök az MPP-vel és mindenki más a Fideszben a Néppárttal. A pofon sokkal inkább a különbségben van: az RMDSZ hét százalék körüli eredmény ért el, a másik két párt együtt alig haladta meg az egyet, rosszabbul produkálva, mint négy éve az MPP egyedül. Azaz: az egész fideszes felhajtás az ég egy adta világon semmit sem ért, innen kezdve már az ellen sem tudnak igazán érvelni, hogy az RMDSZ-nek nem lett volna jobb eredménye, ha ők csöndben maradnak, mert csörtetésükkel elijesztettek sok szavazót, akiket meg kedvenceikhez tereltek, azok jóformán haszontalan voksokat adtak le. (...)

Nyilván van csomó olyan jelöltje az RMDSZ-nek is, akire jó érzésű ember akkor sem szavaz, ha nincs más magyar a környéken. Miként hazudik (vagy RMDSZ-aktivista) az, aki szerint a szövetség nem követett el hibákat, és nem lenne okolható azért, hogy sok erdélyi magyar nem volt hajlandó szavazni? És nem több kommunikációs trükknél annak hangoztatása sem, hogy az RMDSZ testesíti meg a romániai magyarság egységét. Egyfelől azért, mert ilyen egység valójában nincs, másfelől azért, mert az RMDSZ messze nem integrál már mindenkit. Viszont legalább kétharmada van a romániai magyarságon belül, és eszerint is viselkedik, bár úgy tűnik, vezetői sokkal több kommunikációs és diplomáciai dörzsöltséget szedtek össze Bukarestben, mint amennyit Magyarországon bármikor is tanulhattak volna.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2012. június 12. 17:13
"mert ugye egyfelől nekik nemcsak Brüsszel, hanem Budapest sem Moszkva" Persze, nekik Bukarest a Moszkva..
tóth mária
2012. június 12. 15:27
Mi van skacok, nem tetszik a Hunor-véleményem? Magán ügy!
kjkj945
2012. június 12. 13:08
Nagy zsivány volt, mi köze zorbinak a román választáshoz? Talán holland is zorbi miatt lett elnök a franciknál. Nem olyan nagy ember.
tóth mária
2012. június 12. 12:57
Kelemen "úr", az úr! Ilyen pökhendi "magyart" itthon is lehet tucat-számra találni! Hiába na, a felsőbbrendűség, a kiválasztott nép nevében ő is bármit megtehet/szólhat! szégyen rá nézve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!