Orbán Erdélyben is megbukott

2012. június 12. 10:47

Az erdélyi magyarság Orbán Viktor hibájából fontos pozíciókat vesztett Romániában, és az a fideszes politika, amely ide vezet, elárulja a nemzeti érdeket.

2012. június 12. 10:47
Molnár Csaba
Demokratikus Koalíció

„A Demokratikus Koalíció szomorúan, de nem meglepődve veszi tudomásul, hogy a romániai helyhatósági választások tovább erodálták az erdélyi magyarság politikai és érzelmi összetartozását. A Fidesz határon túli politikájának károkozása túl megy minden határon.

A választási eredmények azt bizonyítják, hogy Orbán Viktor nemzetmegosztó politikája súlyos károkat okozott immár Erdélyben is. Szlovákiában tönkretette a Magyar Koalíció Pártját: a szavazók kiejtették a Fideszhez húzó pártot. Ellenben a Fidesztől távolságot tartó, az együttműködést képviselő Híd-Most továbbra is parlamenti erő maradt.

A sikertelen felvidéki akciók után a Fidesz politikai leányvállalatai most egész Romániában, sőt, Erdélyben is kudarcot vallottak. A Demokratikus Koalíció ezúton is gratulál az anyaországból fújó ellenszél dacára helytálló RMDSZ-nek. A két orbáni kreatúra, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt látványos bukása súlyos figyelmeztetés, és annak bizonyítéka, hogy a határon túlra irányított ostoba magyarságexport károkat okoz. Kövér László felesleges diplomáciai konfliktusokat generáló tevékenysége, és a nyilas Nyirő József újratemetése körüli tragikomikus hercehurca több tízezer magyar szavazót is távol tarthatott az urnáktól.

Orbán Viktor, ahelyett, hogy az anyaországban és a határon túl élő magyarok összetartozását segítené, felelőtlen politikájával mintha erősítené kívánná Trianont. Az erdélyi magyarság - Orbán Viktor hibájából - fontos pozíciókat vesztett Romániában, és az a fideszes politika, amely ide vezet, elárulja a nemzeti érdeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandinerer
2012. június 12. 16:46
Csabiii mérvagy ilyen hülyeeeeee?
tóth mária
2012. június 12. 15:37
luga úrnál van az igazság !
Clermont Vitriol
2012. június 12. 14:15
Na mizu Molnár, politikai ellemző lettél? Miért nem kérdezed a főnököd a szakdogáról. Nem kéne azt már nektek bemutatni, köcsög? Aztán majd utána értékelheted a politikai helyzetet is. Addig keressétek már meg azt a kurva szakdolgozatot!!!! Ok beby?
Szorgos Lajhár
2012. június 12. 14:12
Szögezzünk le néhány tényt: 1. Az erdélyi magyarok még mindig inkább az RMDSZ-re szavaznak, bármilyen renegát, korrupt, megalkuvó stb. is legyen az, mint az újabb keletű pártocskákra. Járt utat a járatlanért... esete. 2. Kövérnek az eleve esélytelen Szász melletti kampányolása szinte Piszkos Fred-i pártfogás volt. A székelyudvarhelyi helyi viszonyokról ugyan fogalmam sincs, mindenesetre Jenci eléggé elutasított lehet arrafelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!