Kövér válaszolt Elie Wieselnek

2012. június 24. 10:12

A nagy német filozófus 1883-ban meghalt, így sem Lenin nagy kísérletét, sem Sztálin gyilkos rendszerének kiépítését nem legitimálhatta, szemben Nyirő Józseffel.

2012. június 24. 10:12
Mihancsik Zsófia
Galamus

„Volt a 19. században egy nagy és a filozófiában új korszakot nyitó német filozófus: Karl Marxnak hívták. Nem én mondom, azok a filozófiatörténészek és filozófusok mondják, akik nem a munkásságának utólagos felhasználása – a marxizmus és következményei –, hanem gondolkodói teljesítménye alapján ítélik őt meg. Ma Magyarországon Kövér László pártjának kilenc tagja (bocs, egyikük az önálló párt, a KDNP képviselője) arról nyújt be törvényjavaslatot az általa vezényelt kétharmados országgyűlésnek, hogy »Marx Károly« nevét tüntessék el a magyar utcák elnevezéséből, és tételesen fel is sorolják, melyek azok a települések, amelyeket a törvény erejével kell kötelezni erre. Pedig a nagy német filozófus 1883-ban meghalt, így sem Lenin nagy kísérletét, sem Sztálin gyilkos rendszerének kiépítését nem legitimálhatta személyesen és tevőlegesen (és ha élt volna, sem tette volna meg, ezt én állítom, de most nem fejtem ki az érveimet, mert ez egy apró). Szemben Nyirő Józseffel, akinek nemcsak hogy az írói teljesítménye (a maga területén természetesen) nem összevethető azzal a hellyel, amelyet Marx a filozófiában elfoglal, hanem még a magyar nyilas parlamentbe is beült, majd bátran távozott az országból Szálasi nemzetvezető sleppjével. És nem tudunk róla, hogy valaha is revideálta volna akkori magatartását.

Akkor most a »teljesítmény« vagy politikai szerepvállalás számít a fideszes egyes mérce szerint?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Botos
2012. június 25. 10:48
Madarat tolláról, embert barátjáról, avagy Elie Wiesel hazugságai - Válasz Mihancsik Zsófiának A Galamus elnevezésű cionista weboldalon Mihancsik Zsófia cikket jelentetett meg Elie Wiesel igazsága címmel. Mindenkinek ajánlom a cikket elolvasásra, legfőképpen azoknak, akik még mindig nem értették meg, hogy micsoda képtelen hazugságokkal igyekeznek félrevezetni bennünket hazánk gyarmatosítói és a szolgálatukba szegődött „médiamunkások”. Zsófia, ha Önnek és eszmetársainak tényleg Elie Wiesel a példaképe, akkor az Önök egyetlen szava sem lehet igaz. Rossz szolgálatot tett ezzel saját kenyéradóinak is, mert aki Elie Wiesel mellett kiáll, az lényegében teljes mértékben hitelteleníti önmagát és azt az ideológiai irányzatot is, amelyet képvisel.
JackHárpi
2012. június 25. 08:23
Kövér nem kívánatos személy Izraelben! .... már Erdélyben sem kívánatos. Magyarországon ......
tomtyi
2012. június 25. 08:17
Utóbbi nyilván saját gyakorlatából indult ki, mikor a tőkés berendezkedést támadta. Gondolom, a minél tökéletesebb és brutálisabb kizsákmányolással akarta siettetni a kommunizmus mielőbbi megvalósulását. És nagy esélye van annak is, hogy ezt az ősi, tiszta forrásból származó szép példát vették alapul mai korunk milliárdos kommunista vezérei is. A kommunista forradalom gyors eljövetelét segíteni lettek milliárdosok, nemholmi önös érdekekből.
Krupp Skya
2012. június 25. 08:03
Kövér válasz, sovány vigasz! Érdekes ezt a románt nemzavarta az elvtársak 22.000 milliárdos adósssága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!