Az antiszemitizmusról, kissé nyersen

2012. június 01. 13:46

A zsidó néptől két értékes dolgot is átvehetnénk, ami garantáltan hasznunkra válna.

2012. június 01. 13:46
Barok Eszter
Eszter's Offtopic

„Szíved joga, hogy gyűlölködj, de két dolgot azért nem árt tudnod erről: az egyik az, hogy minden negatív érzés frankón tőled von el energiát és rád hat vissza, a New York-i ortodoxia fejéről azonban emiatt nem fog leesni a kipa. Magadnak viszont elég sokat ártasz azzal, hogy megmérgezed a tudatodat és tudatalattidat, s közben egyéni felelősségvállalás és szorgos építőmunka helyett horogkeresztes plakátokat ragasztgatsz a falakra az éj leple alatt, amit másnap Vidám Vasárnap-hirdetésekkel fed le Németh Sándor buzgó kis serege.

A másik bibi az utálattal sajnos az, hogy megfeledkezik arról az egyszerű, anyagi és szellemi valóságban egyaránt élő tényről, hogy mindenkitől bizony csak annyit lehet elvenni, amennyit az illető oda is ad. Mindenkit épp csak annyira lehet becsapni, amennyire hagyja magát, és minden manipulátor akkor jut csak előre, ha több millió birka követi őt behunyt szemmel a karámba. A dumát arról, hogy még ez sem történik véletlenül, most az egyszerűség kedvéért hagyjuk: Isten őrizz, hogy teljesen összezavarjalak még itt a végén elvont marhaságokkal. Mit bonyolítsuk, az vagy, amit megeszel és kiszarsz, kedves testvérem…

No, de hogy ne mondd, hogy naiv idealizmusból próbállak itt lebeszélni a gyűlöletbeszédről, volna pár konstruktív ötletem is. Most komoly leszek, de tényleg. Kedves barátom! A gyűlölködés helyett azt javasolnám, hogy tanuljunk attól, aki nem a szívünk csücske. Ami azt illeti, a zsidó néptől két értékes dolgot is átvehetnénk, ami garantáltan hasznunkra válna: az országhatárokon, társadalmi osztályokon és politikai csoportokon túlmutató összefogás képessége,gyökereink, hagyományaink és szakralitásunk megtartása minden megpróbáltatás ellenére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 342 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lovro
2012. június 05. 23:38
Nem olvastam végig a kommenteket, ezért elnézést, ha plagizálnék, de a cikk címe helyesen: "A cionizmusról, kissé nyersen"
hakos
2012. június 03. 01:59
"az országhatárokon, társadalmi osztályokon és politikai csoportokon túlmutató összefogás képessége,gyökereink, hagyományaink és szakralitásunk megtartása minden megpróbáltatás ellenére" Ja persze, ha mepróbálnánk átvenni és gyakorolnánk is ezeket a zsidó tulajdonságokat, akkor viszont rögtön nacionalisták, kirekesztők, soviniszták, maradiak, sőt egyenesen fasiszta-nyilas-antiszemita csürhe lenne belőlünk. Esztike, amit szabad Jupiternek, azt nem biztos, hogy az ökörnek is szabad. Legalábbis a magukat kiválasztott Jupiternek gondolók szerint.
Biomechanoid
2012. június 02. 21:10
"gyökereink, hagyományaink és szakralitásunk megtartása minden megpróbáltatás ellenére.” Találóan fogalmaz a zsidó ribanc. Ugyanis éppen a magyarországi zsidók azok, akik mindent megtesznek, hogy valódi megpróbáltatás legyen identitásunk, gyökereink és hagyományaink megőrzése. Szerintem inkább azt kéne megtanulnunk tőlük, hogyan kell bánni az idegenekkel, a másokkal. Zsidó kölyköket kéne halomra lőni a focipályán, rabbikat az utcán, ha adományt visznek éppen. Nem utolsó sorban pedig atomot Izraelnek, ahogy ők adtak Hiroshimának és Nagasakinak, megkísérelve kiirtani a japán népet.
Hajdú Sógor
2012. június 02. 20:42
A barokk az két ká, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!