Emberséges ítélet

2012. június 15. 18:57

Jó tudni, hogy van egy bíróság Magyarországon, amelyik a világ normálisabb országainak gyakorlatát követve emberségesen bánik a bűnössel.

2012. június 15. 18:57
Andrassew Iván
Népszava

Meglepően jól fogadta a közvélemény azt a hírt, miszerint »felfüggesztett börtönre ítélték azt a férfit, aki egy 2011-es demonstráción holokauszttagadó táblát emelt a magasba«. Emellett a bíróság mellékbüntetésként eltiltotta a politikai rendezvények, demonstrációk látogatásától, továbbá kötelezte, hogy legalább három alkalommal látogasson el a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, és az ott látottak alapján foglalja össze gondolatait, vagy egyszer tekintse meg az auschwitzi emlékhelyet, vagy a jeruzsálemi Jad Vashem Emlékparkot, és írja meg a véleményét. Mint később kiderült, dolgozatát a pártfogójának kell majd bemutatni.

Ideje volt egy példás ítéletnek, hogy az emlékezetbűnözők értsenek belőle. De jó tudni azt is, hogy van egy bíróság Magyarországon, amelyik a világ normálisabb országainak gyakorlatát követve emberségesen bánik a bűnössel. Azzal, hogy alkalmat ad téves nézeteinek újraépítésére, ami ebben az esetben azonos lehet a közösséggel szembeni jóvátételre. Hiszen, ha szembenéz azzal, amivel emberek millióinak emlékét gyalázta meg, talán arra is képes lesz, hogy őszintén bocsánatot kérjen a túlélőktől.

Amikor a gój motorosokkal civakodtam, és azt követelték tőlem, hogy kérjek tőlük bocsánatot, az egyik feltételem az volt, hogy menjünk el együtt Auschwitziba. Mert tudtam, akármilyen kemény fickó valaki, ha szembesül azzal, amit ott láthat, akkor is megtörik, ha náci vérmacsónak nevelték - vagy nevelgette magát. (Ma már tudom, hogy a gój motorosoknál inkább csak szerepzavarról van szó. Ugyanúgy, mint a jószívű rosszgyerekek esetében.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. június 16. 14:05
te még mindig judopesten kotyvasztod a macesz, görényarcu jaffa??????DDDD
Finale*
2012. június 16. 11:24
Hiaba unalmas ez a kettos merce duma ,ha egyszer kettosmercet alkalmaznak. "Tessék többet írni Trianonról,'56-ról, az elb@szott rendszerváltásról, a kommunizmus bűneiről, és tessék ezt sulykolni ahogy a csövön kifér, menjen át a köztudatba. " Ezzel egyetertunk : )
El Duderino
2012. június 16. 11:21
Ó, Iván, azon persze sosem gondolkodtatok el a blankolt komáiddal, hogy vajon miért érdemeltétek ki ezt a bánásmódot abban a nem túl szerencsés időszakban. Holott ha ez lenne a téma, akkor mély kussolás lenne a részetekről és inkább meghúznátok magatokat. De mindegy, lehet hisztizni, hogy ártatlan emberek, nők, gyerekek, 6 millió áldozat. Legutóbb valamelyik barom testvéretek kijelentette, hogy ez az egész emberiség legnagyobb bűne. A kommunizmusnak több mint 100 millió áldozata van, és ez a szám a napokban is növekszik, és ugye ezt az ideológiát a komáid találták ki még réges régen.
Trükkök Százai...
2012. június 16. 10:27
Hát basszus, ez most egy jó írás Ivántól. És a történet is jó, függetlenül attól, hogy a holo-törvény szerintem is baromság. A hőbörgőktől meg kérdezném : indulatos kommentek írogatása helyett mi a bánatos francért nem írnak inkább feljelentéseket olyan barmok ellen, akik vöröscsillagot viselnek, "ellenforradalomról" hadoválnak, nyiltan hazaárulók, vagy Magyarország ellen uszítók, történelemhamisítók, nemzeti tragédiákon gúnyolódók, ésatöbbi.? Mert az érdekérvényesítő képességünk hiánya talán nem kérhető számon egy kissebségen belüli elenyésző kisebbségen,akiknek ez megy . Pláne 2/3-os forradalmi kormányzás közben, melynek vezére a kommunistákat " földbe akarja döngölni". És újra : nem ez a történet van túldimenzionálva, hanem önmagunkat pozicionáljuk helytelenül lélektanilag. Ha egy ilyen ítélet ellenérzést és frusztrációt szül, akkor a néplélek beteg. Az ilyen Bartus-,meg Kertészféle elmebajosok kezében még mindig ütőkártya sajnos, hogy egy nemzet saját hazájában hogy a picsába nem képes legalább morális és szellemi önvédelemre, ha már anyagilag - ismert okok miatt- képtelen. Mér' nem lehet ezt felül tromfolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!