A betyárok temetője

2012. május 29. 12:09

Aki gyászol otthon marad / Nem mutatja meg magát / Betyársíron halkan mormolt / Imából nő a virág

2012. május 29. 12:09
Szálinger Balázs
Köztársaság

A betyárok temetőjét
Senki sem látogatja
Bach-huszárok, spiclik, kopók
Szimatolnak alatta 

Aki gyászol otthon marad
Nem mutatja meg magát
Betyársíron halkan mormolt
Imából nő a virág 

Éjidőben lehetne csak
A sírokhoz kijárni
Mert akkorra elkullog ki
Hivatalból kíváncsi 

De akkor meg a betyárok
Nincsenek ott csak a fák
Férj és barát mind hazajár
Meghallgatni az imát.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gereb6
2012. május 29. 13:56
"Azoknak a poéta-társaimnak, akiknek az élet s a magyar élet több a poézisnál." (Ady) "TEIRESZIASZ: Figyelj tehát minden szavamra: nem soká Fog körbejárni pályáján a napszekér, S te adni fogsz az ágyékodból származó Fiakból egyet váltságul halottakért, Mert mélybe lökted azt, ki fennjárhatna még, Az élő lelket sírverembe zártad el, S ki alvilági istenekhez tartozik, A holtat eltemetni meg nem engeded. Pedig nincs már hozzá jogod, s az égiek Világához sem tartozik: te ellenük Támadsz." (Szophoklesz)
Antigoné
2012. május 29. 12:43
Csak tudnám, mit keresnek a betyárok egy köztársaságban?(Ja, hogy már halottak? Akkor viszont miért egy köztársaságpárti siratja őket imával?)
g.alattvalo
2012. május 29. 12:30
Az éjszaka leple alatt Dani betyár csendben kaptat Fel a faszoborig, festékkel kezében Bosszú forr torz lelkében. És önt! Hülye betyár, DK-s majom, De mit írnak sírjára vajon? Itt nyugszik egy rakás...használt alom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!