Gyurcsány, szánom

2012. május 07. 17:18

Végiggondolja-e egyszer a megtett útját? Elég hosszú út volt. Lentől jött és most ugyanott van.

2012. május 07. 17:18
Szabó Béla István
Gondola

„2006. Igen fontos év, még nem is értjük, mennyire az. Azért is, mert Mikulásra lecsúszott Gyurcsány. A diadalmasnak szánt második országlás országos katasztrófába torkollott. Ő lett a második bukott miniszterelnök a rendszerváltás után.  Az elsőt ő csinálta. Ki. D-209. A másodikat is. A böszmét.

De nem feladós fajta. Bár azt hiszem, a taktikai érzéke most elhagyta. Várnia kellett volna egy-két, vagy több évet, mint 1989 után. És csapatot keríteni, mert ugyan a kapcsolati háló fontos, de a nyílt téren való megjelenéshez egyszerűen nincsen csapata. És nem is lesz; a csápoló fanok és a harmadvonalbeli káderek nem számítanak, és ki akarja még látni az arcát?

Már mondhat bármit, és mondani is fog mindent, az arca elárulta.

A riporternő megkérdezte /volt/ sógora szakdolgozata meg az övé dolgáról, és az arca mindent elmondott.

Gyurcsány. Szánom. Végiggondolja-e egyszer a megtett útját? Elég hosszú út volt. Lentől jött és most ugyanott van. Rossz és cinikus választások sora volt ez az egész, erkölcsi tartás nélkül, hit nélkül, de önhitten, játszmák és helyzetgyakorlatok, valódi teljesítmény semmi, csak szózuhatag és káosz.

Lehetett volna máshogy.

Lehet máshogy,

Halljátok?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2012. május 08. 16:54
Ma érkezett : :) Kedves Barátom! Rendes küzdelem közepén vagyok. Azt állítja a Hír TV és nyomában a jobboldali sajtó, hogy más dolgozatát ellopva írtam szakdolgozatomat. Súlyos vád. Nem kétséges, politikai megsemmisülésemet várják tőle. Mi tagadás, dacára annak, hogy végül jeles az úgynevezett komplex államvizsgám minősítése, főiskolai tanulmányaim második felében már tudtam, hogy nem leszek tanár, más irányban gondolkodtam jövőmről. Másodéves hallgatóként a Műszaki Egyetemre akartam áthallgatni, de a miniszter nem engedélyezte. Aztán harmadévesen már a pécsi Közgázra kívántam jelentkezni, de arra sem kaptam engedélyt. Negyedévesen újra a Közgázt próbáltam, és végül fel is vettek. Mivel ambícióim más irányban mozogtak, mi tagadás, nem nagyon izgatott már a tanár szak. Kevés emlékem van egykori szakdolgozatomról. Csak túl akartam lenni az egészen. Nem szántam sok energiát a dolgozatra, dehogy egyszerűen lemásoltam valaki másét, az hazuság. Kalandos történettel állt elő az elmúlt hetekben a jobboldal és a Pécsi Tudományegyetem. Az előbbi először azt állította, hogy két diplomámhoz egyetlen szakdolgozatot írtam. Mikor ez a hazugság lelepleződött, akkor azt mondták, hogy valamikori sógorom dolgozatát nyújtottam be sajátomként. Az egyetem először azt mondta, hogy elveszett a dolgozatom. Aztán meg azt, hogy sógoromé is. Ezt követően a Hír Tv megtalálta az én dolgozatom állítólagos értékelését és egykori sógoromat, aki bemutatott egy kéziratot, ami szerinte a benyújtott dolgozat munkapéldánya. Miután megfenyegettem az egyetemet, hogy feljelentést teszek a rendőrségen a szakdolgozatok eltűnése miatt, h irtelen előkerítették a sógor állítólagos szakdolgozatát. Közben a Hír TV-n kívül sem az egyetem, sem a valamikori családtagok senkivel nem állnak szóba. Ez a minden napra egy mese modern változata. És nyilván nincs vége. Jön majd még papír, amiről majd azt mondják, hogy mégis megtalálták az én dolgozatomat, és jön majd más vád is. Nem lesz vége. Nem szeretnék meghátrálni, szerintem mocskos játékot űznek velem, velünk. Köszönöm, ha eddig nem inogtál meg, örülnék, ha nem hagyna el erőd. Barátsággal Gyurcsány Ferenc
csizma Dia
2012. május 08. 08:23
nehogy eltűnjön gyurcsány, kifejezetten támogatom, hogy sok kis baloldali(?) törpepárt legyen, az se baj, ha a többség 5% alatt. de sokan legyenek.
imres
2012. május 07. 21:24
Gyurcsány már a nyolcvanas években bebizonyította, hogy közéleti szerepre alkalmatlan. Ezért az MSZMP tagjai sorába választotta és fényes KISZ karriert futott be a rendszerváltásig. Nyilván, ehhez szükség volt egy erőteljes erkölcsi amortizációra, amire Feri, hű kommunistához híven, alkalmasnak bizonyult. Ferire ma is jellemző a kommunisták egyik meghatározó jellemvonása, vastag bőr van a képén. Ha kell, képes folyamatosan hazudni. Feri azt hiszi, ha sumák ügyeit sikerül eltusolnia, akkor nyert ügye van. Ez a viselkedés már 2006-ban sem jött be. Azóta is időről-időre előkerül az őszödi beszéd Gyurcsány-féle sajátságos kezelése. Nyilván abban, hogy a mai napig izgatja a baloldaliak fantáziáját a beszéd nyilvánosságra kerülésének módja, komoly hátraléka van az MSZP-nek is. Képtelenek szembenézni saját múltjukkal. Ennek ára a 2010-es választások eredménye, körülbelül 1,4 millió szavazó elvesztése. Gyurcsány mostani esete annyiban hasonlatos az őszödi beszéd kezeléséhez, hogy Feri most sem a tisztázás szándékával kezeli az ügyet, hanem minél kisebb veszteséggel szeretné megúszni. Az okok nyilvánvalóak. Most persze nem lesz akkora mértékű a támogatók számának csökkenése, de még a DK honlapon is érzékelhető a hívek elbizonytalanodása. Egészen biztos vagyok abban, hogy Feri ebből az ügyből (is) rosszul jön ki. Akkor is, ha foggal-körömmel ragaszkodik a képviselői mandátumához. Gyurcsány ismét amortizálta magát - erkölcsileg.
Anonyma001
2012. május 07. 19:04
atyaég, hogy mennyi rosszindulatú ostoba ember van az országban!!!!!!!!!! Vagy csak ide gyűltek össze??? Ez akkor is borzalmas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!